lauantai 23. lokakuuta 2021

Ruoka, joka maistuu ja ravitsee

 


Ostin kylmäsavulohta ja vesi kielellä laitoin sitä leivän päälle. Odotin täyteläistä lohen makua, mutta pettymyksekseni se ei maistunut miltään. Se oli niin mautonta, että jos en olisi tiennyt sen olevan lohta, niin en olisi tunnistanut sitä kalaksi ollenkaan.

Mieleeni muistui Psalmin 34 kohta: ”Katsokaa, nähkää omin silmin! Maistakaa, katsokaa Herran hyvyyttä! Onnellinen se, joka turvaa häneen.” (jae 9) Pietari lainaa tuota samaa jaetta kirjeessään: ”Niin kuin vastasyntyneet lapset tavoitelkaa puhdasta sanan maitoa, jotta sen ravitsemina kasvaisitte pelastukseen. Olettehan te maistaneet Herran hyvyyttä” (1. Piet. 2: 2-3) Raamatussa Jumala ilmoittaa meille, että Jeesus on sovittanut ihmisen synnin ja me saamme vastaanottaa tuon syntien sovituksen yksin armosta. Tämä on sitä puhdasta sanan maitoa, Herran hyvyyttä, jota saamme maistaa.

Me suomalaiset saamme enimmäkseen syödä puhdasta, hyvänmakuista ruokaa, mutta toisaalta olemme varmaankin jokainen joskus maistaneet myös pilaantunutta ruokaa. Jos ihminen syö jatkuvasti huonoa ruokaa, ei hän huomaa sen pahaa makua. Jos ajattelemme maailmassa olevia uskontoja, niin voimme huomata, että kaikissa niissä ihmisen täytyy itse tehdä erilaisia asioita saadakseen Jumalan hyväksynnän. Ihmiselle on luonnollista, että hän haluaa itse suorittaa jotain oman pelastumisensa eteen ja siksi yksin armosta pelastuminen on niin vaikea hyväksyä. Jeesuksen maku on luonnolliselle ihmiselle vastenmielinen, koska synnin seurauksena hän on tottunut kelvottomaan ruokaan. Usko Jeesukseen omien syntien sovittajana syntyy vain Pyhän Hengen työn ansiosta. Pyhä Henki herättää ihmisessä uskon Jeesukseen.

Nykyään Suomessa ja monissa muissakin länsimaissa kristinusko tuntuu olevan ihmisille erityisen pahanmakuinen. Jeesus on myrkkyä, vaikka muut uskonnot ja uskomukset kelpaavat oikein hyvin. Tämän vuoksi meidän kristittyjen tulisi pitää yhtä. Jeesus sanoo, että meidän keskinäinen yhteytemme ja yhteytemme Isän ja Jeesuksen kanssa saa maailman uskomaan Jeesukseen. (Joh. 17:21) Syödään ystävät Sanaa ja uskotaan kaikki syntimme anteeksi Jeesuksen sovintoveren tähden. Tarjotaan tätä sovituksen ruokaa myös läheisillemme ja rukoillaan heidän puolestaan, että Pyhä Henki herättäisi heissä uskon Jeesukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti