lauantai 9. lokakuuta 2021

Irti kahleista

 


Armon ja rauhan tervehdyksellä haluan tervehtiä kaikkia rakkaita ystäviä. Juttelin tässä eräänä päivänä iäkkään ystäväni kanssa ja hän oli huolissaan omasta uskonelämästään. Hän sanoi, että kun ei oikein tunnu miltään. Ajattelen, että se on usein meidän kristittyjen tunne. Hän epäili, että olisiko hän jopa penseä. Sanoin hänelle, että penseä ei kyllä tällaisia asioita mieti.

Vanhat ihmiset tapasivat ennen sanoa, että meidän sielunvihollinen, saatana, joko nostaa tai kastaa. Se tarkoittaa sitä, että silloin kun se nostaa, me kuvittelemme itsestämme jotain hyvää ja onnistunutta kristittyä. Silloin kun se kastaa, se tuo epäilyksiä, että olen langennut pois uskosta. Haluan sen kuitenkin sanoa kaikille tämän blogin lukijoille, että meidän uskomme ei ole millään tavalla kiinni tuntemisissa. Vaikka me tuntisimme ihan mitä vain, niin riittää kunhan uskomme, että kyllä Jeesus hoitaa meidät kerran taivaan kotiin.

Apostolien tekojen 12. luvussa kerrotaan siitä, kun Herodes oli tapattanut Johanneksen veljen Jaakobin. Kun hän huomasi sen olevan juutalaisille mieleen, hän päätti tehdä Pietarille saman. Hän otti pääsiäisen alla Pietarin kiinni ja aikoi sitten pääsiäisen jälkeen mestauttaa myös Pietarin. Kun Pietari makasi kaksissa kahleissa vankilassa, hän nukkui. Pietarilla ei ollut mitään hätää, vaan hän ehkä odotti taivaaseen pääsyä. Mutta vielä siinä vaiheessa Pietaria ei otettu taivaan lepoon, vaan enkeli tuli ja päästi Pietarin vapaaksi. Pietari lähti kertomaan muillekin, mitä enkeli oli hänelle tehnyt.

Sama se on meillä tänä päivänä, että sielunvihollinen haluaisi meidätkin sitoa, niin kuin Pietarin kaksilla kahleilla. Se haluaisi sitoa meidät niin, että me emme saisi armosta uskoa syntejämme anteeksi. Me voimme olla hyvässä turvassa ja luottaa siihen, että Jeesus on meidät armahtanut ja hän on lähettänyt meille voiman ja uskon, että meidän ei tarvitse pelätä niin kuin ei Pietarikaan pelännyt, vaan odotti tyynenä. Me emme tietenkään hengellisessä mielessä voi ruveta nukkumaan, vaan meidän tulee odottaa Jeesuksen toista tulemista.

Se mikä tässä on oleellista, niin tänä päivänäkin Jeesus antaa meille synnit anteeksi ja me saamme luottaa siihen, että armo kuuluu meille jokaiselle. Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja luotetaan siihen, että kaikki meidän synnit on anteeksi annettu Jeesuksen nimessä ja veressä ja luotetaan siihenkin, että tuntui miltä tuntui, me saamme uskoa.

1 kommentti: