perjantai 30. joulukuuta 2022

Ilosanoman tuojat

 


Armon ja rauhan tervehdys kaikille rakkaille blogin lukijoille. Me usein täällä ajassa epäilemme omaa autuuttamme ja sitä, että kuuluuko pelastus juuri minulle ja voiko Jumala, meidän Jeesuksemme, rakastaa juuri näin suurta syntistä kuin me itse kukin sydämessämme tunnemme. Haluan, ystävä, kuitenkin sanoa sen, että juuri sellaisia kuin me olemme, Jeesus rakastaa.

Roomalaiskirjeen 10. luvussa jakeessa 13 sanotaan: ”Onhan kirjoitettu: Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu” Tämä on itseasiassa alun perin Joelin kirjan luvussa 3 jakeessa 5 eli Joel on jo aikoinaan tästä puhunut. Nyt tietysti täytyy ymmärtää, kuka tuo Herra on. Hän on meidän Herramme Jeesus Kristus. Jokainen, joka huutaa Jeesusta avukseen, pelastuu. Jakeissa 14-15 sanotaan: ”Mutta kuinka he voivat huutaa avukseen sitä, johon eivät usko? Kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Kuinka he voivat kuulla, ellei kukaan julista? Kuinka kukaan voi julistaa, ellei häntä ole lähetetty? Onhan kirjoitettu: ”Kuinka ihanat ovat ilosanoman tuojan askeleet.”

Tässä on oikeastaan koko meidän kristillisyys ja usko hyvässä paketissa muutamaan jakeeseen laitettuna. Se vaatii meiltä sydämen uskon siihen, että Jeesus pelastaa ja Jeesus on uskon antaja. Jakeessa 15 sanotaan, kuinka ihanat ovatkaan ilosanoman tuojan askeleet. Kuinka iloinen asia on, että me saamme toinen toisillemme kertoa Jeesuksesta ja sanoa: ’Rakas veli, rakas sisar, sinä saat uskoa kaikki sinun syntisi anteeksi’. Apostolit, eli nämä ilosanoman tuojat, ovat aikoinaan siellä pitkin Rooman teitä kulkeneet ja kertoneet Jeesuksesta. On hienoa, että sanomaa Jeesuksesta on viety eteenpäin ja viedään vielä tänä päivänäkin.

Me saamme tänäänkin huutaa Jeesusta avuksi ja sanoa, että anna minulle uskon voimia ja anna minulle minun syntini anteeksi. Me saamme kumartua ehtoollispöytään ja uskoa kaikki syntimme anteeksi. Voiko ystävät olla ihanampaa uskoa kuin meidän kristinuskomme on. Viedään mekin jokainen kevyin askelin ilosanomaa eteenpäin ja kerrotaan ystäville ja tuttaville ja kadun kulmissa, että Jeesus on meidän synnit pessyt pois.

Jeesus on uskon antaja, mutta meidän täytyy vain rohkeasti tehdä työtä. Saatana kyllä laittaa monenlaista kapulaa rattaisiin, että mikä sinä olet toisille puhumaan. Me emme kuitenkaan puhu itsestämme, vaan Jeesuksesta ja Jeesuksen armosta. Silloin emme ainakaan puhu väärin. Jos alamme puhumaan omasta hyvyydestämme, niin silloin olemme hakoteillä, mutta kuin puhumme Jeesuksesta ja hänen armostaan, niin silloin olemme oikealla tiellä. Ollaan ystävät tänäänkin hyvässä turvassa ja uskotaan, että kaikki meidän synnit on anteeksi annettu Jeesuksen nimessä ja viattomassa ja kalliissa sovintoveressä. Aamen.

4 kommenttia: