tiistai 13. joulukuuta 2022

Jumalan Karitsa

 


”Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!” (Joh. 1:29) Tässä on syy siihen, miksi Jeesus syntyi ihmiseksi maan päälle.  Me elämme nyt joulun odotuksen aikaa ja katseemme tulisi olla suunnattuna Jeesukseen. Valitettavasti joulun merkitys on useimmille suomalaisille muuttunut maalliseksi juhlaksi ja Jeesus on laitettu sivuun. Toisaalta se on ihan ymmärrettävää, koska ihmiset eivät tiedä, miksi Jeesus syntyi.

Jesaja kuvaa ihmisen tilaa näin: ”Kaikki me vaelsimme eksyksissä kuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen.” (Jes. 53:6) Surullisinta on, että suurin osa ihmisistä ei edes tiedä olevansa eksyksissä. Luonnollinen ihminen ei tajua syyllisyyttään Jumalan edessä ja etsii tarkoitusta elämälleen mitä moninaisimmista asioista. Sisäistä rauhaa ei niistä kuitenkaan saa. Niin kauan kuin ihminen ajattelee olevansa ihan hyvä ihminen ja kelpaavansa Jumalalle, hän ei tarvitse Jeesusta.

Tuo Jesajan kirjan kohta jatkuu: ”Mutta Herra pani hänen päälleen kaikkien meidän syntivelkamme.”  Ihminen on syntinen ja siksi erossa Jumalasta. Päästäkseen Jumalan yhteyteen ihmisen syntivelka täytyy maksaa. Siihen emme itse kykene, vaikka monet niin luulevatkin. Usein meidän täytyy kokea monenlaisia vastoinkäymisiä ennen kuin tulemme syyllisiksi ja alamme tarvita Jeesusta. Kaikkia meitä syyllisiä varten Jeesus syntyi ihmiseksi ja maksoi Golgatan ristillä meistä täyden hinnan.

Meidän elämämme ratkaisevin kysymys on, otammeko vastaan Jeesuksen suorittaman syntien sovituksen. Jumalan sana lupaa: ”Kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä.” (Joh. 1:12) Jeesuksen pelastamina meidän asemamme Jumalan edessä muuttuu. Meistä tulee hänen lapsiaan. Tämä maanpäällinen elämä saa aivan uuden merkityksen. Me saamme elää suhteessa Luojaamme ja elämän ylläpitäjään. Tämän elämän jälkeen siirrymme iankaikkiseen elämään, jossa ei enää ole syntiä, vaan kaikki on Jumalan luomaa hyvää.

Pidetään tänä joulun aikana esillä ilosanomaa Jeesuksesta ja syntien sovituksesta, jotta läheisemmekin saavat mahdollisuuden vastata ’kyllä’ elämänsä tärkeimpään kysymykseen.

1 kommentti: