torstai 1. joulukuuta 2022

Olemme Jeesuksessa

 


Rauhantervehdys rakkaat blogin lukijat ja kaikille muillekin ihmisille haluan toivottaa Jumalan rauhaa ja rakkautta. Jumala on vanhurskas Jumala ja hän on hyvin vaativa Jumala niille, joilla ei ole uskoa Jeesukseen, mutta Jeesukseen uskoville hän on rakkaus. Nimenomaan usko Jeesukseen on se, joka meidät pelastaa.

Aivan aluksi haluan kertoa, kun kuuntelin näyttelijä Hannele Laurin haastattelua. Hän kertoi, että hänellä on aina ollut usko sydämessään. Hän oli pienenä tyttönä mennyt sängyn alle ja kirjoittanut siellä lapulle rukouksen. Hän oli jättänyt lapun sängyn alle ja ajatellut, että taivaan Isä hakee sen sieltä yöllä. Aamulla herättyään hän oli heti katsonut sängyn alle ja nähnyt lapun edelleen siellä. Jumala kuitenkin kirkasti pienelle Hannele-tytölle, että ei Jumala tarvitse lappuja. Kyllähän taivaan Isälle riittää, että hän on lukenut sen, ei hän sitä lappua tarvitse. Tässä on mielestäni sellainen hyvin syvällinen ajatus, että myös me aikuiset ihmiset usein ajattelemme, miten joku asia pitäisi tapahtua ja miten Jumalan tulisi toimia. Jumala ei kuitenkaan toimi niin kuin me ajattelemme. Vaikka tuo edellinen kertomus on pienen tytön ajatus, niin se jäi minua erityisesti puhuttelemaan.

Roomalaiskirjeen 8. luvun alussa jakeissa 1-2 sanotaan: ”Mikään kadotustuomio ei siis kohtaa niitä, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa. Hengen laki, joka antaa elämän Kristuksen Jeesuksen yhteydessä, on näet vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.” Voidaan sanoa, että koko Raamatun ydinasia on, että Jeesus Kristus on vapauttanut meidät synnin ja kuoleman laista ja meissä on Hengen laki. Joku viisas norjalainen on kuvannut tätä Hengen lakia, että sanaa käytetään tässä samoin kuin puhumme painovoiman laista. Meidän ei silloin tarvitse pitää jotain lakia, vaan se on lainalaisuutta, jonka alaisia olemme. Hengen laki on sitä, että Jeesus on antanut meille kaikki synnit anteeksi. Silloin me olemme Jeesuksessa. Me emme ole enää ulkopuolella ja me olemme puetut karitsan valkeisiin vaatteisiin, ja me olemme uskon kautta puhtaat.

Sen takia kehotankin ystävät meitä kaikkia käymään Herran pyhällä ehtoollisella ja raamattupiirissä ja ihan siellä kotona uskomaan synnit anteeksi. Sinä voit vaikka ihan yksinkertaisesti laittaa kädet ristiin ja sanoa, että anna Jeesus minulle syntini anteeksi. Jeesus kyllä kuulee. Me voimme myös toinen toisillemme vahvistaen sanoa, että saat ystävä, sisar tai veli, uskoa, että kaikki sinun syntisi on anteeksi annettu Jeesuksen nimen ja veren tähden. Me saamme ystävät olla hyvässä turvassa ja lohdutettuna. Pidetään kiinni siitä, että meidät on pesty puhtaaksi eikä meissä ole enää mitään kadotustuomiota. Jeesus on totisesti pessyt sen pois. Ainut, joka voisi meidät tuomita on Jeesus, mutta Jeesus on itse pessyt meidät puhtaaksi, niin sitä tuomiota ei ole. Aamen.

4 kommenttia: