lauantai 11. helmikuuta 2023

Ihmisen käsitykset vai Jumalan sana

 


Eräs ihminen kertoi, että hän kyllä uskoo korkeampaan voimaan, johon voi turvata, kun omat voimat eivät riitä. Hän ei kuitenkaan voi uskoa, että jokin olisi lähetetty tänne ihmishahmossa, koska raadollisempaa kuin ihminen ei ole. Hän sanoi hyppäävänsä sellaisen yli, joka on ihmisen laatimaa. Tämä ihminen ei varmaankaan ole ainut, joka ajattelee tuohon tapaan.

Ihmisen on vaikea hyväksyä sitä, että yksin Jumala päättää, miten ihminen voi pelastua. Ihmisen omat ajatusrakennelmat ja järjen päätelmät menevät aina vikaan. Jesajan kirjan luvussa 55 sanotaan: ”Minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra. Sillä niin korkealla kuin taivas kaartuu maan yllä, niin korkealla ovat minun tieni teidän teittenne yläpuolella ja minun ajatukseni teidän ajatustenne yläpuolella.” (8-9) Jumala ilmoitti jo tuhansia vuosia ennen Jeesuksen syntymää ihmiseksi, miten Hän tulee pelastamaan syntisen ihmisen. Kun aika sitten koitti, vain pieni osa niistä, jotka tunsivat Jumalan suunnitelman, uskoivat Jeesukseen.

Ihmisen suurin synti on se, että hän haluaa itse päättää, miten pelastuu. On tietenkin ihmisiä, jotka ajattelevat, ettei tämän elämän jälkeen ole mitään. Suurin osa ihmisistä kuitenkin uskoo elämän jatkuvan tavalla tai toisella. Jos ihmisiltä asiaa kysyy, he todennäköisesti ajattelevat itselleen käyvän hyvin kuoleman jälkeen. Sekin ettei ole mitään, tuntuu ihmisestä hyvältä, koska ei hän siinäkään tapauksessa joudu ottamaan vastuuta omasta elämästään iankaikkisuuden näkökulmasta.

Nykymaailmassa on valtava määrä erilaisia ammatti-ihmisiä, joiden osaamiseen me luotamme. Iankaikkisen elämän osalta ihmiset kuitenkin luottavat omaan viisauteensa eikä Häneen, joka tietää kaiken ja on ilmoittanut sen meille Raamatussa. Kumpi vaihtoehto on totta: Jumalan Sana vai ihmisten lukemattomat erilaiset käsitykset?

Omiin päätelmiinsä luottava ihminen on aina levoton, koska asiat voivat muuttua jatkuvasti, mikään ei ole varmaa. Me, jotka saamme olla Jeesuksen pelastamia, voimme elää vaikeuksienkin kohdatessa turvassa, koska saamme olla varmoja siitä, että Jeesuksen sovintoveri riittää ja saamme tämän elämän jälkeen siirtyä iankaikkisuuteen Jumalan yhteydessä. Usko siis tänäänkin kaikki syntisi anteeksi Jeesuksen tähden ja jatka elämääsi turvassa ja rohkeasti Pyhän hengen opastuksessa. Aamen.

4 kommenttia:

  1. Niin totta on Jumala Jeesus ja Pyhähenki Aamen.

    VastaaPoista
  2. Kiits♥️ Amen🙏

    VastaaPoista
  3. Näin minäkin uskon,syntisenä mutta armoitettuna.Lämmin kiitos olkoon Jeesuksen. 👏🤲🙏💝varpunen väsäsi🤗

    VastaaPoista