perjantai 17. helmikuuta 2023

Vain yksi tie

 


Armoa ja rauhaa rakkaat kristityt ystävät ja blogin lukijat. Meillä ihmisillä, myös minulla, on helposti taipumus ajatella, että Jumala tuijottaa meidän käyttäytymistämme ja elämäämme ja sitä, mitä me teemme tai olemme tekemättä, ja että Jumalalle kelpaavuutemme olisi näissä meidän omissa tekemisissä. Raamatussa kuitenkin sanotaan, että sellainen ihminen, joka uskoo Jeesukseen, on pelastettu.

Roomalaiskirjeen 9. luvussa sanotaan: ”Israel, joka tavoitteli vanhurskautta lakia noudattamalla, ei sitä saavuttanut. Miksi ei? Siksi, että israelilaiset eivät lähteneet uskon tielle vaan tekojen. He ovat kompastuneet siihen kiveen, josta on kirjoitettu: -Minä asetan Siioniin kiven, johon he kompastuvat, kallion, johon he loukkaavat itsensä. Mutta joka häneen uskoo, ei joudu häpeään.” (jakeet 31-33) 10. luvun jakeissa 2-4 sanotaan: ”Voin todistaa, että he ovat täynnä intoa Jumalan puolesta, mutta heiltä puuttuu ymmärrys. He eivät tiedä, mitä Jumalan vanhurskaus on, ja yrittäessään pystyttää omaa vanhurskauttaan, he eivät ole alistuneet siihen vanhurskauteen, joka tulee Jumalalta. Kristus on näet lain loppu, ja niin tulee vanhurskaaksi jokainen, joka uskoo.”

Ajatelkaa ystävät rakkaat, miten armollista tekstiä. Kun meidän sydämemme on omatunto saanut herättää ja olemme saaneet Jeesukselta Kristukselta elävän uskon, niin me pidämme siitä kiinni ja Jeesus on luvannut, ettei hän hylkää yhtään ihmistä, jonka hän on omakseen ottanut. Meidän täytyy vain luottaa siihen, ettei ole niin suurta syntistä, joka ei Jumalalle kelpaa. Tuossa sanotaan, että se on lain loppu jokaiselle, joka uskoo Kristukseen. Mitä se sitten tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että meidät on julistettu syyttömäksi.

Ystävät rakkaat me saamme tänä päivänäkin iloita ja riemuita siitä, että Jeesus on totisesti meidät pelastanut. Meidän ei tarvitse kulkea missään epäilyksissä. Tietysti on aivan selvää, että me kristittyinä ihmisinä joudumme kiusauksiin ja monenlaiseen vaivaan. Rietasukko syyttää, että mikä kristitty sinä luulet olevasi, kun olet tuollainen ja tuollainen. Sille voi sanoa ihan huoletta, että mene Jeesuksen luo, hän on pessyt minut puhtaaksi.

Ei ole kyse mistään tekouskosta. Niin kuin on sanottu, että ne omat teot, mitä esimerkiksi juutalaisuudessa tarjottiin Jumalalle, jotka olivat heidän mielestään niitä hyviä tekoja, niin se on likainen vaate Jumalan edessä. Meidän ihmisten oma teko, oma työ, ei kelpaa Jumalalle. Sen tähden sanonkin ystävät, että lakataan se oma yrittäminen ja luotetaan siihen, että Jeesus kuljettaa ja ohjaa meitä. Jeesus on antanut meille Pyhän Hengen ja hän opettaa, ohjaa ja kasvattaa meitä. Hän on kyllin hyvä sanomaan, mikä on oikein ja mikä väärin. Myös seurakuntayhteys on tärkeää, käydään kirkossa, raamattupiirissä ja Herran pyhällä ehtoollisella, niin siinä on meidän koko kristillisyys. Me saamme luottaa siihen, että Jumalan sana, joka on Raamatussa, ohjaa meitä.

Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja uskotaan kaikki synnit anteeksi ja luotetaan siihen, että Jeesus Kristus on omassa nimessään ja veressään pessyt meidät puhtaaksi. Aamen.

5 kommenttia:

  1. Onpa taas uskoani vahvistavaa.
    Täällä kotona yksin kun mietiskelen,tulee vihulaisen taatusti kiusaamaan monin eri tavoin.
    Olen kyllästynyt

    VastaaPoista
  2. Kiitos armollisesta sanomasta.

    VastaaPoista
  3. Kiitos ja Ylistys olkoon ristiinnaulitun ,Ylösnousseen Jeesuksen 🙏💖

    VastaaPoista