tiistai 3. lokakuuta 2023

Jeesus on tärkeä

 


Jumalan armon ja rauhan tervehdyksellä haluan tervehtiä kaikkia rakkaita blogin lukijoita. Olen törmännyt YouTubessa sellaiseen videoon, jossa huumorimielellä kerrotaan tilanteesta, jossa ihmisen eri jäsenet alkavat kinastella siitä, kuka on tärkein. Jalat sanovat, että ne ovat tärkeimmät, koska jalkojen avulla ihminen voi liikkua paikasta toiseen. Kädet sanovat, että ne ovat tärkeimmät, koska niiden avullaan ihminen pystyy tekemään kaikki työt. Pää sanoo, että se on tärkein, koska sillä on aivot, silmät, korvat ja suu. Tärkeämpää kuin pää ei ole. Tätä keskustelua jatkuu ja lopulta peräsuoli ilmoittaa, että se on kaikista tärkein. Kaikki alkavat nauraa, että sinäkö muka olisit tärkein. Silloin peräsuoli lakkaa toimimasta ja koko keho joutuu myrkytystilaan. Kaikki alkavat huutaa peräsuolelle, että ala toimia, he myrkyttyvät ja kuolema on edessä.

Tämä kertoo jollain tavalla, ainakin minulle siitä, että me ihmiset helposti arvostelemme toisia ja meille annettuja erilaisia lahjoja. Seurakunnassakin on annettu yhdelle saarnavirka, yhdelle rukoilijan tehtävä, yksi on kahvinkeittäjä ja on monenlaisia tehtäviä, joita seurakunta tarvitsee. On paljon sellaisia kristittyjä, jotka eivät pidä itsestään kauheaa meteliä, mutta kuitenkin he tekevät Herran työtä työpaikoilla ja kuka missäkin.

Tämä oikeastaan lähti Paavalin Korinttilaiskirjeessä esille tulevasta asiasta. Korintin seurakunnassa oli tullut riita, ketkä siellä ovat niitä oikeita kristittyjä; ketkä heistä ovat parhaimpia. Joku porukka sanoi, että he ovat Keefaksen, toiset Paavalin ja yksi ryhmä sanoi olevansa Kristuksen puolella. Paavali puuttui tähän, että ei ole Paavalin eikä Keefaksen, on vain Kristuksen seuraajia.

Tänä päivänäkin me kristityt helposti taistelemme sellaisista asioista, jotka jakavat kristittyjä. Ajattelemme monista asioista vähän eri tavalla, mutta meidän pitäisi ymmärtää se, että varsinkin näinä aikoina meidän pitäisi toimia sillä lailla ekumeenisesti, vähän niin kuin nyyttikesti malliin, niin kuin eräs ystäväni sanoi, että jokainen toisi siihen pöydälle sitä, mitä hänellä on antaa eli Herran valtakunnan työhön juuri sen taidon, joka hänellä on. Vaikka se olisi omasta mielestä kuinka vähäistä, niin se on tärkeää Herran työssä. Meidän tulee ymmärtää se, että meistä kukaan ei voi sanoa, että olisi toinen toistaan parempi, vaan me olemme kaikki ainoastaan Jeesuksen sovintotyön kautta pelastettuja. Jeesus on meidän päällikkömme ja Pyhä Henki avaa meille sanaa.

Sen tähden me saamme ystävät tänäänkin olla hyvässä turvassa ja luottaa siihen, että Jeesus on kaikki meidän synnit pessyt pois. Meidän ei tarvitse kerskata kenestäkään muusta kuin Jeesuksesta. Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja luotetaan siihen, että Jeesuksen armo riittää meille ihan jokaiselle. Aamen.

1 kommentti: