sunnuntai 22. lokakuuta 2023

Hyvinvoinnin esteenä on hyvinvointi

 


Armoa ja rauhaa rakkaat ystävät ja blogin lukijat. Tänään haluan kertoa siitä, kuinka meidän ihmisten elämässä, kun asiat on hyvin; tarkoitan nimenomaan maallista hyvinvointia, niin helposti silloin osa elämänalueista jää sivuun. Eräs ystäväni sanoi minulle tällaisen asian, että hyvinvoinnin suurin este on hyvinvointi. Jäin miettimään tätä asiaa ja todentotta niin se on, että hyvinvointi estää hyvinvointia.

Kun me ajattelemme esimerkiksi, kuinka meillä Suomessa oli 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa erittäin menestynyt teknologiayritys. Se tuotti paljon maallista hyvinvointia Suomeen ja monille suomalaisille. Tämä yhtiö päätti alkaa jakaa osalle työntekijöistä ns. miljoonaoptioita. Sen jälkeen tämän yhtiön tuotteiden kehittyminen hiipui eikä uusia innovaatioita enää syntynyt. Nyt saadaan kuulla, kuinka kyseinen yhtiö on joutunut koko ajan pienenemään ja pienenemään.

Hengellisessä mielessä kun on maailmassa rauhallista, leipä on turvattu, on työtä ja terveyttä, niin meillä ihmisillä on taipumus ajatella, että menen sanan kuuloon sitten, kun minulla on siihen paremmin aikaa. Se on huolestuttavaa, koska usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Jumalan sanan kautta. Meidän täytyy ymmärtää, että kun jätetään yhteiset kokoontumiset ja seurakuntaelämä sivuun, niin se on vaarallista, koska siinä helposti usko Jeesukseen syntien sovittajana alkaa hiipua.

Myös silloin kun koemme elävämme hyviä aikoja hengellisesti, meille tulee helposti toisten kristittyjen kanssa väittelyjä asioista, jotka eivät ole pelastavan uskon kannalta merkityksellisiä. Siksi Jumala sallii meille myös vaikeampia aikoja, esimerkiksi sairauksia tai muita vaikeuksia. Myös maailmanlaajuisesti voimme huomata, kuinka Jumala on sallinut koronan ja sotia niin Euroopassa kuin Lähi-Idässäkin. Toivottavasti nämä ovat herättämässä myös meidän Suomen kansaa, että me alkaisimme turvautua Jeesukseen ja Jeesuksen armoon.

Tämä oli minun tämän päivän ajatus, että Jumala tahtoo meitä herättää ymmärtämään sen, mikä on tärkeää. Tärkeintä meille tässä elämässä on ymmärtää se, että Jeesus haluaa jokaisen pelastuvan hänen sovintotyönsä kautta. Meistä kukaan ei täällä maan päällä tule omasta puolestaan valmiiksi, mutta Kristuksen sovintotyön kautta me olemme jo täällä ajassa taivaskansalaisia. Ollaan ystävät tätä evankeliumia tänäänkin viemässä eteenpäin. Kerrotaan ystäville siitä, kuinka Jeesus tuli meidän kaikkien puolesta sovittamaan meidän synnit. Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja luotetaan siihen, että Jeesuksen Kristuksen armo on pelastava meidät viimeisenä päivänä. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti