sunnuntai 1. lokakuuta 2023

Voiko itä ja länsi kohdata?

 


Taas on se aika vuodesta, kun koulussa oppilaat opettelevat ilmansuuntia. Niitä harjoitellessamme tuli yhtäkkiä mieleeni Raamatun sana: ”Niin kaukana kuin itä on lännestä, niin kauas hän siirtää meistä rikkomuksemme.” (Ps. 103:12) Vaikka me vaihtaisimme paikkaamme minne hyvänsä, niin itä on aina idässä ja länsi lännessä. Ne eivät voi koskaan kohdata.

Kotona luin sitten tuon koko Psalmin 103 ja suosittelen sinuakin lukemaan. Se on valtavaa lohdutuksen sanaa. Jakeissa 10–11 sanotaan: ”Ei hän tee meille syntiemme mukaan eikä maksa pahain tekojemme mukaan. Sillä niin korkealla kuin taivas on maan yllä, niin voimallinen on hänen armonsa niitä kohtaan, jotka häntä pelkäävät.”

 Meillä ihmisillä on joskus sellaisia ajatuksia, ettei Jeesuksen sovintotyö voi riittää sovittamaan jotain tekemäämme rikkomusta. Me koemme sen itse niin raskaana, että tuntuu mahdottomalta uskoa, että sen voisi saada anteeksi. Jeesus on kuitenkin sovittanut koko maailman synnin kertakaikkisesti Golgatan ristillä. Jos se ei kattaisi kaikkea syntiä, niin silloin ihmisen itse täytyisi osallistua itsensä pelastamiseen ja silloin Jeesuksen sovintokuolema menettää merkityksensä.

Tuossa Psalmissa käytetään voimakkaita luonnonjärjestykseen liittyviä kielikuvia, jotta me voimme ymmärtää, että Jumalan armo riittää kaikille ja kaikkeen. Jos Jumala toimisi sen mukaan, mitä meidän syntimme edellyttävät, ei täällä maapallolla olisi enää ainuttakaan ihmistä. Hyvyydessään ja rakkaudessaan Jumala ylläpitää tätä maailmaa ja antaa aurinkonsa loistaa kaikille ihmisille. Hän antaa meille ne elinpäivät, jotka hyväksi näkee.

Psalmi 103 alkaa ylistyksellä ja ylistykseen se myös päättyy. Se on meille tärkeä muistutus. Me olemme saaneet Jumalalta kaiken, mitä meillä on, ja aivan erityisesti syntien anteeksiantamuksen Jeesuksessa Kristuksessa. Me saamme tänäänkin luottaa siihen, että Jumala pitää meistä huolen ja Jeesus on sovittanut kaikki syntimme ja pääsemme kerran taivaan kotiin. ”Ylistäkää Herraa, kaikki hänen luotunsa hänen valtakuntansa kaikissa paikoissa. Ylistä Herraa, minun sieluni!” (jae 22)

1 kommentti:

  1. Rohkaiseva kirjoitus jälleen kerran! Kiitos siitä ja siunausta ❤️

    VastaaPoista