tiistai 31. lokakuuta 2023

Puut heiluu

 


Rauhantervehdys rakkaat ystävät ja blogin lukijat. Ajattelin aluksi kertoa tamperelaista huumoria, joka tietenkin koskee turkulaisia: ”Turun yliopistossa on tultu siihen tulokseen, että tuuli johtuu puiden heilumisesta. Tutkijat olivat nimittäin havainneet, että mitä enemmän puut heiluvat, sen enemmän tuulee.”

No, miksi tällainen kevennys tähän alkuun, niin myös meillä kristityillä on taipumus Raamatusta ottaa sellaisia ikään kuin mieleisiä kohtia ja erottaa tuo teksti siitä kokonaisuudesta. Siitä tulee sanonta, että lukee kuin piru Raamattua eli lukee yhden kohdan sieltä ja toisen täältä. Ajattelen niin, että kun me Raamatun sanaa tutkimme, meidän täytyy huomioida kokonaisteksti ja myös Raamatussa oleva vertauskuvallisuus. Sen, mitä Jeesus todella haluaa meille sanoa, avaa meille Pyhä Henki. Sen tähden on tärkeää, että me käymme sanan kuulossa ja raamattupiireissä ja rakennutaan kristittyinä eikä jäädä makaamaan siihen, kun on saatu kokea armo, vaan siitä se matka sitten alkaa. Armokaan ei ole mikään kokemus vaan se on siinä, että me uskomme Jeesuksen syntien sovittajana omalle kohdalle.

Toivon, että te ystävät ymmärrätte tämän ajatuksen, kun nykyään ihan kristillisiltä kanaviltakin tulee niin monenlaista opetusta. Kyllä myös meidän seurakunnissamme on monenlaista opetusta. Kun uskonystävät yhdessä kokoontuu rukoillen, että Jeesus on siinä meidän keskellämme ja avaa sitä sanaa niin, se todella tapahtuu. Pyhä Henki tulee silloin siihen meidän keskellemme.

Tässä ihan muutamia ajatuksia tähän päivään. Haluan sinua ystävä rohkaista uskomaan, että kaikki sinun syntisi on anteeksi annettu Jeesuksen nimen ja veren tähden. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti