perjantai 13. lokakuuta 2023

Meidän Valo

 


Armon ja rauhan tervehdys rakkaat kristityt ystävät. Ajattelin tänään kirjoittaa asiasta, joka minulle sattui äskettäin. Silmästäni irtosi lasiainen ja se repi samalla myös osan verkkokalvoa irti ja silmään tuli reikä. Kun tämä oireyhtymä alkoi, näin silmässä valtavia kirkkaita palloja. Kun menin sairaalaan, siellä silmä valaistiin kirkkaalla lampulla ja sitten laserilla verkkokalvo niin sanotusti hitsattiin kiinni. Silmä ei ole vieläkään korjaantunut. Toivon, että rukoilette puolestani.

Tästä minulle tuli mieleeni, että Jeesus puhuu itsestään maailman valona. Myös luomiskertomuksessa yö ja päivä eli pimeys ja valo on erotettu toisistaan. Koko Raamattu kertoo siitä, kuinka Jeesus on meidän kristittyjen valo. Ja myös me, niin kuin Vuorisaarnassa sanotaan, että te olette maailman valo, niin Kristuksen sovintotyön kautta me saamme olla valona, kun me kerromme Jeesuksen armosta ja siitä, kuinka Jeesus on pessyt meidän synnit pois. Se on sitä valoa.

Valoa ei voi kantaa sisälle eikä sitä voi omistaa mitenkään. Valo tulee sinne, missä valolla on mahdollisuus loistaa.  Me huomaamme sen, mikä voima valolla on, varsinkin keväällä, kuinka se antaa voiman koko luomakunnalle. Näin syksyllä valo vähenee ja luonto menee talviunille. Se on vuoden kiertokulku. Kristittynä meidän tulee ymmärtää se, että itse me emme voi valoa tupaan viedä, vaan siinä tuvassa täytyy olla ikkuna, josta valo tulee sisään.

Tästä varmaankin ymmärrämme, kun ajattelemme Jeesusta valona, niin on puhdasta suurta armoa, että juuri sinun ja minun kohdalle on sattunut tällainen arpa kalleimmassa, että me olemme saaneet kohdata Jeesus-valon ja saamme sen uskoa tänäkin päivänä omalle kohdalle. Meidän tulee muistaa, ettei niin suurta syntistä ole, kenelle se valo ei kuuluisi. Meidän tulee vain avata, kun Jeesus koputtaa, ja Jeesus koputtaa meille ihan jokaiselle koko ajan, avata sydämemme ja ottaa armo vastaan ja tunnustaa se, että meidän omat yrityksemme kantaa valoa tai tehdä hyvää ei ole auttaneet. Kun me uskomme Jeesuksessa kaikki syntimme anteeksi, niin meihin tulee Jeesus-valo. Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja uskotaan, että kaikki meidän synnit on anteeksi Jeesuksen nimen ja veren tähden. Ollaan hyvässä turvassa. Aamen.

2 kommenttia:

  1. Kiitos jälleen rohkaisevasta tekstistä! Muistan sinua rukouksissa 🙏

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Hyvää yötä, Jeesus myötä.

    VastaaPoista