lauantai 28. lokakuuta 2023

Jumalan käsi

 


Edellisessä blogitekstissäni pohdin kasvojen kääntämistä. Tällä viikolla mielessäni ovat olleet kädet. Ihmisen kädet ovat ihmeellinen Jumalan luomistyö. Kädet voivat tarttua, tuntea, koskettaa ja tehdä monenlaisia töitä. Käsillä voimme hoivata, mutta myös lyödä. Käsien avulla käytämme erilaisia työkaluja. Jokaisen ihmisen sormenpäät ovat erilaiset ja niitä käytetään nykyään ihmisen tunnistamiseen. Kädellä voimme myös ilmaista tunteitamme. Esimerkiksi tapa, miten nostamme käden, ilmaisee huolenpitoa, tervehtimistä tai uhkaa. Ilman sanoja me tunnistamme mistä on kyse.

Raamatussa puhutaan monessa kohtaa Jumalan kädestä. Ensimmäisenä minulle tulee mieleen kuva Jeesuksesta, joka nostaa kätensä siunaamaan tai parantamaan. Jeesuksen luo tuotiin lapsia ja opetuslapset koettivat estää tuojia. Silloin Jeesus otti lapset syliinsä, pani kätensä heidän päälleen ja siunasi heitä. Tätä esimerkkiä noudattaen mekin asetamme kätemme toisen ihmisen päälle, kun siunaamme häntä. Siunatessa rukoilemme hänelle kaikkea hyvää ja erityisesti Jumalan läsnäoloa, johdatusta ja hoitoa. Myös parantaessaan Jeesus usein kosketti sairasta, myös niitä, joihin kukaan muu ei suostunut koskemaan.

 Vanhan Testamentin puolella Jumalan kädellä kuvataan Hänen toimintaansa maailmassa. Me puhumme joskus Jumalan oikean ja vasemman käden työstä. Vasemman käden työt ovat ankaria tuomion sanoja ja oikean käden työt siunaavia ja suojelevia. Esimerkiksi kun Jumala teki vitsauksensa Egyptissä, Jumala ojensi kätensä Egyptiä vastaan. Myös meitä, omia lapsiaan vastaan, Jumala kohottaa joskus ankaran kätensä, mutta se nousee kuitenkin rakkaudesta ja sen tarkoitus on tuoda meidät takaisin Hänen yhteyteensä.

Jesajan kirjassa, luvun 59 alussa, sanotaan: ”Ei Herran käsi ole liian lyhyt pelastamaan (tai toisen käännöksen mukaan auttamaan) eikä hänen korvansa kuuro kuulemaan. Ei, vaan teidän rikkomuksenne erottavat teidät Jumalastanne.” Kun lähdemme omille teillemme, joutuu Jumala joskus palauttamaan meidät yhteyteensä kovalla kädellä. Hän ei halua, että yksikään ihminen joutuu kadotukseen ja siksi hän käyttää juuri niitä keinoja, joita me tarvitsemme, tullaksemme hänen yhteyteensä.

Me saamme luottaa koko elämämme Jumalan armollisiin käsiin. Me saamme myös tuoda rukouksessa kaikki rakkaamme Jeesuksen siunaavien käsien alle ja pyytää, että Jeesus pelastaa heidät ja pitää meistä kaikista huolta koko tämän maallisen matkan ajan. Jeesuksen siunaavien käsien kosketusta sinulle rakas uskonystävä!

1 kommentti: