sunnuntai 8. lokakuuta 2023

Elämän tärkein asia

 


Tänään jumalanpalveluksessa luettiin 1. Johanneksen kirjeen luvusta 2 jakeet 15–17: ”Älkää rakastako maailmaa, älkääkä sitä, mikä maailmassa on. Jos joku rakastaa maailmaa, Isän rakkaus ei ole hänessä. Sillä kaikki, mikä maailmassa on, lihan himo, silmien halu ja elämän korskeus, se ei ole Isästä vaan maailmasta. Maailma katoaa himoineen, mutta joka tekee Jumalan tahdon, pysyy iäti.” Jäin miettimään, mikä minulle itselleni on tärkeintä ja näkyykö se elämässäni.

Elämäni tärkein asia on, että Jeesus on sovittanut syntini ja minä saan sen itselleni armosta ilman ainuttakaan omaa tekoani. Olen pelastettu ja matkalla taivaan kotiin. Mutta miten se vaikuttaa elämääni täällä maan päällä? Pelastukseen me emme voi mitenkään omilla teoillamme vaikuttaa ja se on tärkeää muistaa. Efesolaiskirjeessä sanotaan: ”Armosta te olette pelastettuja uskon kautta, ette itsenne kautta – se on Jumalan lahja – ette tekojen kautta, ettei kukaan voisi kerskailla.” (2:8–9)

Kun tämä asia on tullut selväksi, Efesolaiskirje jatkuu: ”Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa niitä hyviä töitä varten, jotka Jumala on ennalta valmistanut, vaeltaaksemme niissä.” (jae 10) Jumala on tarkoittanut meidät osoittamaan rakkautta lähimmäisillemme. Tärkein asia, mitä voimme tehdä, on kertoa Jeesuksesta. Tämän lisäksi lähimmäisen rakastaminen on myös toisten tarpeista huolehtimista, ystävyyttä, läsnäoloa, auttamista. Tämän lähimmäisen rakastamisen teot Jumala on ennalta valmistanut ja hänen toiveensa on, että me niitä tekisimme.

Jos kristittynä elämiselle antaa vain pikkusormen ja pitää kaiken muun itsellään, ei Jumala voi vaikuttaa meissä tahtomista ja tekemistä. Silloin lihan himo, silmien halu ja elämän korskeus saavat hallita elämäämme. On meidän oma valintamme, millä elämämme täytämme. Se, mikä elämässämme on oikeasti tärkeää, näkyy ajatuksissamme, sanoissamme ja teoissamme.

Meidän ei kuitenkaan tarvitse pystyä kristityn elämään omilla voimillamme, vaan olemme saaneet siihen avun, joka pystyy voittamaan omat himomme. Jeesus on luvannut: ”Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä lähettää minun nimessäni, opettaa teille kaiken ja muistuttaa teitä kaikesta, mitä minä olen teille sanonut.” (Joh. 14:26) Meillä ei siis ole mitään hätää. Ei meidän tarvitse selvitä tästä elämästä omilla voimilla, vaan saamme luottaa Pyhän Hengen apuun kaikessa. Jatketaan siis elämäämme turvallisella mielellä ja annetaan Pyhän Hengen ohjata meitä ennalta valmistetuissa teoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti