perjantai 18. elokuuta 2017

Tehtävä Jumalan valtakunnassa

Kesäloma on monilta lopussa ja työssäkäynti taas alkanut. Niistäkin, jotka eivät ole töissä, monet ajattelevat, että kesä on loppu ja täytyy alkaa taas töihin; mitä ne ”työt” sitten ovatkin. Minulla itselläni syksy on töissä aina hyvin kiireistä ja tuntuu, että se vie kaiken ajan ja ajatukset. Olen kiitollinen siitä, että minulla on töitä. Silti suhtautumiseni työhön on toisinaan väärä. On tilanteita, joissa koen olevani korvaamaton, mikä ei tietenkään ole totta, ja väsytän itseni aivan loppuun. Usein minun on vaikea pyytää apua, vaikka tarvitsisinkin sitä. Tiedän kyllä, että selviydyn paremmin työstäni silloin, kun en väsytä itseäni liikaa. Yhteen päivään ei pitäisi mahduttaa enempää kuin siihen kohtuudella sopii.

Kristittyinä Jumala on myös antanut meille jokaiselle tehtävän Hänen valtakunnassaan. Se tehtävä on kaikilla oikeastaan sama: kertoa Jeesuksesta, joka on sovittanut jokaisen synnit ja lahjoittanut anteeksiannon ja pelastuksen. Tämän tehtävän hoitamiseen on kuitenkin lukemattomia erilaisia tapoja. Vain jotkut on tarkoitettu opettajiksi ja evankelistoiksi. Suurimmalla osalla tehtävä on jokapäiväistä elämää omassa perheessä ja naapurustossa. Siellä voimme palvella monin eri tavoin. Omille lapsille Jeesuksesta kertominen, kun he ovat pieniä, on jokaisen isän ja äidin tärkeä tehtävä. Saamme rukoilla läheistemme puolesta eikä siihen tarvita mitään erityistä rukoilijan lahjaa. Isä kuulee meitä meidän omalla puhetyylillä. Lauseet eivät tarvitse olla hienoja eikä rukous tarvitse olla tunnelatautunutta, vaan ihan tavallinen puhe kelpaa. Käytännön tehtävissä palvelevia tarvitaan paljon. Esim. kahvin keitto tai siivous on yhteisen kokoontumisen onnistumiseksi tärkeitä tehtäviä. 

Toisinaan meillä on taipumus myös seurakunnan tehtävissä kuormittaa itseämme tai jotakuta toista liikaa. Jumala ei ole tarkoittanut ketään hoitamaan kaikkia tehtäviä, vaan jokaisella on se oma, juuri hänelle sopiva tehtävä. Jumalan valtakunnassa ei kukaan ole toistaan tärkeämpi eikä mikään tehtävä ole tarkoitettu pönkittämään omaa itsetuntoa vaan toisten palvelemiseen ja yhteiseksi hyväksi. Ole siis ystäväni levollisella mielellä myös siinä omassa Jumalan valtakunnan työssäsi. Älä yritä liikaa, vaan hoida se tehtävä, jonka koet olevan sinulle sopiva. Me emme pysty kenellekään uskoa Jeesukseen antamaan, vaan Pyhä Henki herättää uskon ja Jeesus sovittaa synnit. Jää Herran rauhaan. Hän antaa sinulle levon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti