tiistai 1. elokuuta 2017

Isä kuuntelee sinua!

Sen jälkeen, kun minusta tuli mumma, olen usein muistellut omia lapsiani pienenä. Tänään ajattelin erityisesti sitä, millä tavalla pikkulapsi pyytää äidiltä tai isältä asioita. Pikkulapsi ei epäile, vaan pyytäessään hän haluaa pyytämäänsä asiaa ja myös kokee sitä tarvitsevansa. Se, miten äitinä suhtauduin pyyntöihin, kyllä vaihteli. Jos joku tyttäristäni tuli luokseni ja halusi ruokaa, lämpimämpiä vaatteita tai syliin, koetin täyttää hänen pyyntönsä heti. Toisinaan lapsi halusi esim. kupassa karkkeja, mutta tähän pyyntöön en suostunut, vaikka siitä toisinaan seurasi melkoista kiukutteluakin. Minun tehtäväni äitinä kuitenkin oli huolehtia lapseni hyvinvoinnista enkä voinut antaa hänelle sellaista, mikä ei ollut hänelle hyväksi. Joskus lapsen pyyntö koski jotain uutta tavaraa, esim. hän halusi uuden polkupyörän. Tällaiseen pyyntöön vastaus ei ollut yhtä selkeä kuin edellisiin esimerkkeihin. Ensin saatoin vain sivuuttaa toiveen reagoimatta siihen sen kummemmin. Jos uuden polkupyörän saaminen kuitenkin oli mahdollista, aloimme keskustella sen hankinnasta ja saatoimme sopia aikataulusta. Usein tällaisen isomman hankinnan kanssa lapsi joutui odottamaan jonkin aikaa ennen kuin hän sai sen. Tämä odottaminen saattoi olla meille vanhemmille taloudellinen kysymys, mutta vielä useammin tarkoituksena oli, että lapsi oppii myös odottamaan tai hän ei ollut vielä tarpeeksi vanha, että väline olisi hänelle turvallinen. Lapselle on tärkeää oppia se, etteivät kaikki toiveet toteudu, mutta myös se, että jotain asiaa joutuu odottamaan ilman kiukuttelua useampia kuukausia ja joskus ehkä vuosia.

Varmaan jo mietitkin itsesi taivaallisen Isän lapseksi, kun luit noita esimerkkejä. Me olemme Isän ”pikkulapsia” ja saamme pyytää häneltä samalla luottamuksella kuin lapset pyytävät vanhemmiltaan. Jumala vastaa meille Isänä joskus heti myöntävästi, joskus kieltävästi, joskus joudumme odottamaan. Tärkeintä on, että välittömän myöntävän vastauksen saamme aina, kun pyydämme syntejämme anteeksi. Jeesus on jo sovittanut kaikki syntimme ja Hänen kauttaan olemme päässeet Isän lapsiksi. Jeesuksen sovitustyö riittää ihan kaikkeen. Saat luottavaisella mielellä mennä Isän luo jokaisen epäonnistumisenkin kanssa ja olla varma siitä, että Hän antaa sinulle anteeksi. Kerro Isälle kaikki asiasi. Hän kuulee sinua ja vastaa rakastavana Isänä. 

2 kommenttia:

  1. Kiitos Jumalalle, että Hänellä on hyvä tahto omiaan kohtaan.

    VastaaPoista
  2. Joka syntinsä tunnustaa ja hylkää,armo astuu voimaan.kilvoittelu kohti päämäärää,juosta hyvä uskon kilvoitus,siinä Pyhä Henki auttaa.

    VastaaPoista