sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Lahjaksi saatu


Jippii!!! Mikä ihana päivä! On vuoden suurin juhlapäivä, kun juhlimme kuoleman voittanutta ja ylösnoussutta Jeesusta.

Pääsiäisen juhlinta jää ainakin meillä suomalaisilla usein paljon vähäisemmäksi kuin joulun. Kuitenkin, jos sitä oikein mietimme, niin ei olisi joulua ilman pääsiäistä. Ei kukaan muistaisi Jeesus-vauvan syntymää ellei Jeesus olisi sovittanut meidän syntejämme Golgatan ristillä. Jeesus kuoli meidän kaikkien syntien tähden, mutta koska Hän itse oli synnitön, niin kuolema ei voinut Jeesusta pitää, vaan Hän nousi kuolleista ja elää tälläkin hetkellä.

Jouluna meillä on tapana antaa toisillemme, ja varsinkin lapsille, lahjoja. Pääsiäisen seurauksena meillä jokaisella on mahdollisuus saada suurin lahja, mitä kuvitella saattaa. Uskomalla Jeesus syntiemme sovittajaksi saamme lahjana iankaikkisen elämän. Kun lapsi saa lahjan, hän ottaa sen innoissaan vastaan eikä ajattele, että hänen täytyisi jotenkin ansaita tuo lahja tai antaa jokin vastalahja, jolla voisi hyvittää saamansa lahjan. Me aikuiset sen sijaan useinkin otamme lahjan vastaan jotenkin vaivautuneena ja heti miettien, että miten nyt voimme korvata sen lahjanantajalle. Toisinaan meistä tuntuu siltä, että olisi parempi, ettemme saisi mitään lahjoja, niin ei olisi sitten itselläkään sitä vaivaa, että täytyy keksiä tuolle toiselle vastalahja. Luulen, että tuo on sinullekin tuttua. Tämän ajattelun me valitettavasti usein siirrämme myös Jeesukseen. Ajattelemme, ettei mikään ole ilmaista, vaan kaikesta täytyy tavalla tai toisella maksaa. Näin se ihmisten kesken yleensä onkin. Mutta Jumala ei ole ihminen.

Syntiinlankeemuksen seurauksena me jokainen olemme erossa Jumalasta iankaikkisesti. Jumala kuitenkin rakastaa luomaansa ihmistä niin paljon, että Hän haluaa olla meidän kanssamme. Tämän ristiriidan ratkaisemiseen ei ollut kuin yksi mahdollisuus: Jumalan täytyi itse sovittaa ihmisen synti. Sen vuoksi Hän lähetti ainoan Poikansa maailmaan sovittamaan koko ihmiskunnan synnin. Uskomalla Jeesus syntiemme sovittajaksi me pääsemme takaisin Jumalan yhteyteen. Me emme voi siihen mitään itse lisätä emmekä syntiämme itse millään tavalla sovittaa emmekä hyvittää. Meidän ainoa mahdollisuutemme on ottaa lahja vastaan ilman vastalahjaa. Olemme pelastettuja yksin armosta, yksin Jeesuksen tähden. Ota sinäkin ystäväni tämä lahja vastaan. Se on tarkoitettu juuri sinulle!

1 kommentti: