lauantai 28. huhtikuuta 2018

Sairauksissakin Jeesuksen kanssa


Ihmisen luonnollinen tarve on tulla hyväksytyksi. Jos sitten saa arvostelua toisten ihmisten taholta, tuntee itsensä epäonnistuneeksi ja jollain tavalla huonoksi. Tällä viikolla olen useiden ihmisten kanssa keskustellut sairauksista ja parantumisesta. On tullut esiin, että jollekin on sanottu rukoustilanteessa, että sinä paranet, kunhan alat ylistää ja kiittää Jumalaa siitä, että olet terve. Kuvittelepa itsesi sairaana tuohon tilanteeseen. Miltä sinusta tuntuisi? Minä ainakin kokisin itseni täysin lyödyksi. Kokisin, että en kelpaa edes Jumalalle tällaisena kuin olen. Ihmisten silmissä olen sairas ja heikko, mutta luulin Jeesuksen sovintotyön kuitenkin kuuluvan myös minulle, mutta eikö se olekaan niin?

Ketä varten Jeesus tuli maailmaan? Eikö juuri sairaita ja syntisiä varten. Jeesus ei hylkää yhtäkään, joka hänen luokseen tulee. Sinä saat luottaa siihen, että olet armosta pelastettu eikä se armo ole jotenkin ehdollista. Monet kristityt ovat maallisessa ruumiissaan hyvinkin sairaita eivätkä täällä ajassa sairauksistaan parane. Meillä on etuoikeus rukoilla toinen toistemme puolesta ja myös sairauksien parantumisen puolesta. Jos emme parane, niin se ei kuitenkaan tee meistä yhtään huonompaa kristittyä.

Jeesus syntyi ihmiseksi ja sovitti meidän syntimme. Saada vastaanottaa syntien sovitus Jeesuksessa on ainut asia, joka on oikeasti tärkeää. Toisinaan Jumala parantaa myös sairauksiamme yliluonnollisesti, mutta se ei millään tavalla ole kiinni meidän ylistyksestämme tai muista suorituksistamme. Jumala haluaa kunnian itselleen. Jos sitten parantuminen liitetään siihen, että me osaamme ylistää ja kiittää ”oikein”, niin silloinhan kunnia ei mene Jumalalle vaan rukoilijalle ja meille itsellemme.

Jää ystäväni Isän turvalliseen syliin kaikkien sairauksiesikin kanssa. Hänen rakkautensa ei muutu oli elämäsi millaista hyvänsä. Hän huolehtii sinusta elämäsi loppuun saakka ja iankaikkisuudessa saat olla myös kaikista ruumiin vaivoista terve. Tämän maallisen elämän ajan saamme kuitenkin joka päivä uskoa itsemme rakastavan Isän käsiin juuri sellaisina kuin olemme. Jää Herran rauhaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti