lauantai 7. huhtikuuta 2018

Vaikeuksissakin Jeesus on kanssamme


Meillä ihmisillä on valtava tarve onnistua ja menestyä. Todellisuus kuitenkin on usein sellainen, että elämässämme on erilaisia vaikeuksia, joiden keskellä tuntuu, että en selviä enkä jaksa.

Raamatussa kerrotaan, miten opetuslapset olivat suuressa myrskyssä Galilean järven keskellä. Kokeneina kalastajinakin he luulivat loppunsa tulleen. Sitten Jeesus tuli kävellen veden päällä venettä kohti. Ensin opetuslapset luulivat Jeesusta aaveeksi ja pelästyivät hirveästi. Jeesus alkoi puhua heille ja käski heidän olla pelkäämättä. Pietari sanoi Jeesukselle, että jos se olet sinä, niin käske minun tulla luoksesi vettä pitkin. Jeesus pyysi Pietaria tulemaan. Pietari kiipesi veneen laidan yli ja käveli myrskyävällä järvellä katse koko ajan Jeesuksessa. Sitten jostain syystä Pietari kiinnittikin huomionsa tuuleen eikä enää Jeesukseen ja alkoi vajota. Pietari huusi: ”Herra, auta minua!” Jeesus ojensi kätensä ja otti Pietarista kiinni. Loppuiko myrsky siihen? Ei loppunut. Jeesus ja Pietari kulkivat yhdessä veneeseen ja vasta sitten, kun he olivat veneessä, myrsky tyyntyi.

Meillä on helposti sellainen asenne, että kun Jeesus auttaa, niin elämämme sen hetkinen myrsky tyyntyy heti. Koemme, että vasta sitten Jumala on puuttunut tilanteeseen, kun elämämme helpottuu. Jotenkin tuo edellinen kertomus Pietarista on minulle hyvin lohduttava. Ensinnäkin Pietari ei onnistunut ja silti, tai juuri sen vuoksi, hän sai huutaa Jeesusta apuun ja Jeesus auttoi. Toiseksi Jeesuksen apu esti Pietaria hukkumasta, mutta olosuhteet eivät muuttuneet heti miksikään. Jeesus kuitenkin auttoi Pietarin myrskyn läpi turvaan.

Tällä tavalla Hän toimii myös meidän elämässämme. Joskus meillä on hyvinkin vaikeita tilanteita, jolloin tuntuu, että ei selviä. Silloinkin saamme huutaa: Herra, auta minua! Ja Hän auttaa. Myrsky saattaa kestää vielä pitkään, mutta lopulta sekin tyyntyy. Kertomus päättyy siihen, miten opetuslapset ylistivät Jeesusta. Toivottavasti mekin osaamme antaa kunnian selviytymisestä Jeesukselle. Hän vie meidät elämän vaikeuksien läpi. Hän auttaa ja pelastaa myrskyn keskellä, mutta ei välttämättä heti laannuta myrskyä. Sinä saat epäonnistua. Saat olla heikko. Voimasi ja taitosi saavat loppua. Jeesus auttaa sinua juuri siinä tilanteessa, missä nyt olet. Luota koko elämäsi Jeesuksen käsiin. Hän pitää sinusta huolen.

2 kommenttia:

  1. Ihana teksti, kiitos tästä! Meidän ei tarvitse olla vahvoja, vaan meidän heikkoudessa Jumalan voima tulee suureksi❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On niin ihanaa, kun kelpaamme Jeesukselle tällaisina kuin olemme.

      Poista