perjantai 27. huhtikuuta 2018

Voimaa ehtoollisesta


Rakkaat ystävät, sain olla vaimoni kanssa kirkossa ja siellä oli aivan erityinen saarna siitä, kuinka Herran pyhä ehtoollinen kuuluu juuri syntisille ihmisille. Hyvät ja pyhät eivät sitä tarvitse, vaan se on juuri meille suurille syntisille tarkoitettu ja me saamme siinä ilman mitään epäilyksiä uskoa, että se on Jeesuksen ruumis ja veri meidän syntien anteeksi antamiseksi. Mitään muuta anteeksiantamusta ei tässä elämässä ole, joka meidät puhdistaa synnistä, kuin Jeesuksen veri.

Tässä eräänä päivänä vaimoni pyysi minua vähän siivoamaan, koska oli vieraita tulossa. Ajattelin, että tämä on helppo nakki ja imuroin siinä lattialta ja matoilta suurimmat pölyt ja sanoin vaimolle, että homma on hoidettu. Vaimo siirteli vähän huonekaluja ja kun ikkunasta tuleva valo vielä osui lattiaan, niin paljastui, ettei minun siivoamiseni ollut auttanut yhtään. Minulla oli kaikki huonekalujen alustat jääneet siivoamatta ja lattiallakin oli edelleen pölyä niin, että ne täytyi mopata.

Jotenkin ystävä samasta asiasta on kyse siinä, kun me yritämme omassa elämässä parannella asioita. Me vietetään ehkä tipatonta tammikuuta tai joku yrittää paaston kautta antaa jotain hyvää Herralle. Parhaat yrityksetkään eivät auta. Ei auta, että me ollaan kiroilematta, yritetään väkisin olla suuttumatta ja hymyillään vaikkei hymyilytä. Nämä kaikki on omaa yritystä ja totuus on se, että kun me sitten mennään Jumalan Sanan valoon, niin meissä ei ole tapahtunut mitään puhdistumista, ei mitään. Kaikki omat teot on kauhistusta Jumalan edessä, jos niillä yritetään ansaita armoa. Sillä tavalla tehdään Jeesuksen sovintotyö turhaksi. Ainut joka meidät voi puhdistaa on Jeesus ja Jeesuksen sovintokuolema.

Kun me saadaan sitten Herran pyhä ehtoollinen nautittua, saamme sieluumme levon ja rauhan siinä, että meidän ei tarvitse mitään itse yrittää, vaan Jeesus on meidän puolestamme kaiken tehnyt. Se on sitä todellista puhdistumista, kun Jeesus on saanut meidät puhdistaa. Ole ystävä hyvässä turvassa ja usko, että sinun syntisi on anteeksi annettu Jeesuksen nimessä ja veressä. Aamen.

1 kommentti: