perjantai 6. huhtikuuta 2018

Odotus


Odotamme aina jotakin. Odotan kevättä ja kesää kunnes huomaan, että nythän on jo kevät. Sitten alan pelätä, että se menee liian nopeasti ohi. Toivon,että voin nauttia kesästä ja saada voimaa talveen. Olisiko kuitenkin mahdollista, että voisin elää täyttä elämää tässä ja nyt vuodenajasta huolimatta ja elämäntilanteesta huolimatta?

Syvemmän sisällön elämäämme, luottamuksen ja toivon tulevaisuuteen, voi antaa usko Jeesukseen. Hän on rinnallamme antaen rakkautta ja voimaa. Häneen voimme turvata elämän vaikeissa vaiheissa. Hän ei jätä eikä hylkää, vaikka olemmekin heikkoja ja toimimme usein väärin. Hän myös antaa ilon ja vapauden. Vapaus saada olla omana itsenään Jeesuksen rakastama, on hienoin lahja Isältämme taivaassa. Ei tarvitse suorittaa vaan voi vain levätä Hänen huolenpidossaan. Ei tarvitse odottaa jotain vaan voi kohdata Vapahtajansa tänään, nyt, rukouksessa, toisessa ihmisessä, luonnossa, yksinäisyydessä, sanoissa ja sävelissä. Hän on lähelläsi.

Onhan odotus usein kuulunut myös Jeesuksen seuraajien elämään.  Silti nykyhetken merkitys erilaisissa kohtaamisissa Raamatussa on merkityksellistä. Se, miten Jeesus kohtaa syntiset ja sairaat armahtaen ja parantaen, on suurta rakkautta. Hänen katseensa ja sanansa ovat täynnä hyväksyntää. Ne hetket muuttavat ihmistä ja elämää paremmaksi ja tuovat taivaan päälle maan.

Odotamme, mitä huominen tuo tullessaan. Kun Jeesus johdattaa elämää, voi olla luottavainen, että kaikki lopulta menee hyvin. Silti elämä ei välttämättä ole helppoa. Merkitystä kaikelle ei pysty ymmärtämään ja odottaminenkin on joskus vaikeaa. Voi kuitenkin luottaa, että Kaikkivaltias Jumala kantaa ja vie perille. Hän antaa merkityksen jokapäiväiseen elämäämme ja toivon tulevasta ilosta taivaan kodissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti