perjantai 28. syyskuuta 2018

Jeesus lähelläsi

Aika usein huomaan miettiväni, missä Jeesus on, joka meidät vapahtaa. Ympärillä on niin paljon vaaroja ja epävarmuutta, jopa pahuutta. Uutiset kun katsoo, ymmärtää kyllä tämän maailman menon. Me ihmiset emme voi itsessämme sanoa olevamme riittäviä hyvyyteen. Minä en voi olla rakastava lähimmäinen ilman Jeesuksen rakkautta minua kohtaan ja hänen vaikutusensa näkymistä ihmissuhteissa. Ihmisenä helposti arvostelen, ja motiivit läheisen hyväksyntään tai torjuntaan on väärät. Tälläkin saralla Jeesus saa ihmeitä aikaan. Hän luo rakkaudellaan siteitä, läheisyyttä ihmisten välille.
   Jeesus käskee rakastamaan myös vihamiehiämme ja  kaikkia ihmisiä. Siihen saa kyvyn vain Häneltä. Hänellä on omat suunnitelmat ihmisten suhteen ja me olemme usein hänen käytössään ja emme itsekään ymmärrä kaiken merkitystä, ihmissuhteissakaan. Jeesuksen rakkauden suuruutta on vaikeaa ymmärtää, koska Hän on kuollut ristillä sovittaen meidän syntimme ja antanut näin meille mahdollisuuden ikuiseen iloon taivaassa Hänen kanssaan. Voimme vain rukoilla, että Jumalan tahto tapahtuu elämässämme. Niinhän se tapahtuukin.
   Minun tehtäväni ei ole arvioida ihmisiä ja sitä kuka on Jeesukselle rakas. Ne arviot menee pieleen. Jeesus on luvannut ottaa vastaan jokaisen, joka Häntä avukseen pyytää ja rukoilee. Hän on lähelläsi ja kuulee rukoukset. Hänellä on hyvä tahto ihmisiä kohtaan ja Hän armahtaa ja vapahtaa, vapauttaa synneistä sinutkin. Hän on lähelläsi silloinkin kun vähiten luulet ja kun ajattelet, ettet Hänen rakkauttaan ansaitse. Sitä ei voikaan ansaita vaan Hän antaa sen lahjaksi, rakkaalle lapselleen. Sellainen Isä hän on. 

1 kommentti: