lauantai 29. syyskuuta 2018

Uusi luomus Jeesuksessa


Raamatussa meitä kehotetaan kasvamaan Jeesuksen armossa ja tuntemisessa. Olen miettinyt, miten tuo kasvaminen tapahtuu. Armo on sitä, ettei Jumala rakasta meitä hyvyytemme vuoksi, vaan itsensä vuoksi. Jeesus on meidät Golgatan ristillä lunastanut omakseen. Hän antaa syntimme anteeksi ja täyttää Pyhällä Hengellään. Jumalan luomistyö ja Hengen uudistava työ kestää koko elämämme ja sen perustana on Jeesuksen sovitustyö. Mikään oma tekomme ei voi olla Jeesuksen armossa ja tuntemisessa kasvamista.  Armossa kasvaminen on sitä, että Pyhä Henki muokkaa meistä ainutlaatuisia ihmisiä, sellaisia, joiksi Jumala on meidät itse kunkin luonut. Jumala haluaa vaikuttaa koko olemukseemme, ajatusmaailmaamme, puheisiimme ja tekoihimme. Tämä kestää koko elämämme ajan, mutta vähitellen luottamus omaan voimaan vähenee ja Jeesuksen armon pysyvyyteen vahvistuu.

Nykyään korostetaan paljon itsensä tuntemista ja hyväksymistä. Ilman Jeesusta on kuitenkin tosi rankkaa huomata oma pahuutensa ja kykenemättömyytensä hyvään. Jeesuksen pelastamina Pyhä Henki ohjaa meidät katsomaan Jeesukseen eikä itseemme. Hän voi kasvattaa meissä terveen itsetunnon, jossa luottamus on Jeesuksessa eikä itsessämme. Jeesuksen rakkauden läsnäolossa myös sisällämme oleva pimeys vähitellen tulee valoon ja Jumalan hoidettavaksi. Vaikeiden asioiden katsominen ei kristittynäkään ole helppoa, mutta kun olemme parhaan mahdollisen terapeutin, Pyhän Hengen, hoidettavana, niin vähitellen saamme toipua.

Päivittäinen Jeesuksen tuntemisessa kasvaminen on myös Sanan läsnäoloa. Raamattua lukiessamme ei määrä ole tärkeintä vaan se, että Pyhä Henki opettaa minulle, mitä jokin Raamatun kohta tarkoittaa ja vaikuttaa elämässäni. Uskovien ystävien kanssa yhdessä Sanaa tutkiessa Pyhä Henki toimii aivan erityisellä tavalla. Koska Jumalan Sana on elävää, sama kohta voi puhua jokaisen läsnäolijan elämään omalla tavallaan. Toisaalta sama kohta vaikuttaa minuun eri elämän tilanteissa eri tavalla ja silti se on muuttumatonta Jumalan Sanaa. Sanan kautta Pyhä Henki vaikuttaa myös tekoihimme. Hän kirkastaa Sanaa opastaen tekojani. Näin teot eivät ole Jeesuksessa elämisen perustaa vaan Pyhän Hengen vaikutusta. Pyhän Hengen vaikutuksesta huolimatta emme pysty rakastamaan lähimmäistä niin kuin itseämme, vaan olemme kaikessa itsekkäitä. Rukouksessa saamme kuitenkin puhua kaikki vaikeimmatkin asiat Jeesukselle. Hän odottaa ja kaipaa sinua ja minua joka hetki. Saamme pyytää ja uskoa anteeksi kaiken pahuutemme. Jumalan armoon luottaen saamme jättää koko elämämme Hänelle. Jää, ystäväni, tänäänkin Herran rauhaan.


2 kommenttia: