keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Sanassa Jeesus ilmestyy


Rakas ystävä, haluan näin pääsiäisen aikaan puhua siitä, miten vanhat Raamatun selittäjät aina teroittivat sitä, että Jeesus on Sanassa ja sakramenteissa. Tämän pääsiäisen aikana minulle on aivan erityisesti avautunut se, miten Jeesus on juuri Sanassa. Hän ei ole missään näyissä tai ihmeissä, vaan Sanassa. Hän on jättänyt meille tänne Sanan, joka on Raamatussa.

Kun Jeesuksen hauta oli tyhjä, hän ilmestyi ensimmäisenä naisille. Sen ajan yhteiskunnassa naisilla ei ollut arvoa todistajina. Naisten kokemuksia ja kertomisia ei helposti uskottu, mutta silti Jumala valitsi juuri naiset kertomaan ensimmäisen evankeliumin, Sanan ylösnousseesta Jeesuksesta. Naisilla ei ollut valtaa, eivätkä he voineet ottaa kunniaa itselleen. Mukana oli Magdalan Maria, josta Jeesus oli ajanut ulos riivaajia. Ensin Maria riensi kertomaan opetuslapsille, että hauta oli tyhjä. Pietari ja Johannes tulivat haudalle, mutta lähtivät sieltä sitten pois. Maria jäi sinne ja vasta sitten Jeesus ilmestyi. Jeesus käski Mariaa lähtemään opetuslasten luo viemään sanaa ja Maria lähti innoissaan kertomaan evankeliumia ylösnousseesta Vapahtajasta.

Kun kaksi opetuslasta oli kävelemässä Emmauksen tiellä, niin Jeesus liittyi heidän joukkoonsa ja koko sen noin 10 kilometrin matkan Hän selitti tekstejä eli niitä kirjoituksia, jotka meillä on Vanhassa Testamentissa. Hän selitti, miten kirjoituksissa kerrotaan Messiaasta ja siitä, että näin on täytynyt käydä, että Jeesus piti ristiinnaulita. Opetuslapset eivät kuitenkaan tunnistaneet Jeesusta, ennen kuin tämän matkan päätteeksi he menivät syömään ja Jeesus otti leivän, siunasi, mursi ja antoi sen opetuslapsille. Siinä vaiheessa vasta opetuslapset tunnistivat hänet ja silloin Jeesus jo poistui. Mutta siellä Emmauksen tielläkään Jeesus ei halunnut ilmaista itseään näkynä tai tunnekokemuksena, vaan Hän selitti Sanaa, kuinka Vanhan Testamentin kirjoitukset kertovat Jeesuksesta. Uskon herättäjinä ovat Sana ja sakramentti.

Näihin kahteen asiaan meidänkin uskomme kiinnittyy. Koko Raamattu kertoo Jeesuksesta sen ensimmäisestä sanasta viimeiseen. Sanassa Jumala on ilmoittanut meille pelastuksen, joka on Jeesuksessa Kristuksessa. Tänäkin päivänä Jeesus ilmestyy Sanassa. Sanan kautta Pyhä Henki herättää uskon siihen, että Jeesus on sovittanut meidän syntimme ja me saamme olla armosta pelastettuja. Jeesus on itse sanonut, että hän ei tule maan päälle ennen kuin toisessa tulemisessaan. Sanaan me saamme luottaa. Ollaan rakkaat ystävät hyvässä turvassa, sillä se Sana, jonka Jeesus on meille jättänyt, pitää.

3 kommenttia:

 1. "Koko Raamattu kertoo Jeesuksesta sen ensimmäisestä sanasta viimeiseen."

  Onkohan ihan noin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeesus on itse se Elävä Sana. Alku ja loppu, alev ja tav. Ensimmäinen ja viimeinen.

   Poista
 2. Sanan varassa uskomme lepää turvallisella kalliolla. Jumala itse vastaa sanastaan ja siksi sana kantaa.

  VastaaPoista