torstai 30. toukokuuta 2019

Armo kuuluu syntisille


Tarvitsin lainaksi ystävältäni pakettiautoa. Autossa ei toiminut polttoainemittari ja ajoin auton suoraan huoltoasemalle, koska ajattelin tankin olevan tyhjä. Polttoainetta ei kuitenkaan mennyt tankkiin juuri mitään, koska se oli täynnä ja vika oli mittarissa.

Jumala on antanut meille suuressa viisaudessaan lain, kymmenen käskyä, ja joka rikkoo yhdenkin näistä käskyistä, on vikapää kaikkeen. Meidän täytyy siis ymmärtää, ettemme millään tavalla pysty lakia täyttämään, vaan lain tarkoitus on tehdä meidät tyhjäksi, tyhjäksi astiaksi, jotta sinne voi mahtua uusi viini, Jeesus Kristus. Lain tarkoitus on viedä meidät Jeesuksen luo ja siihen tilaan, että tajuamme tarvitsevamme armoa, ja otamme Jeesuksen armon vastaan.

Galatalaiskirjeessä on kohta, jossa sanotaan, että lain kaikki käskyt on pidetty, kun tätä yhtä noudatetaan: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Seuraavassa jakeessa Paavali jatkaa: Jos te raastatte ja revitte toistanne, pitäkää varanne, ettette lopullisesti tuhoa toisianne. Ajattelen, että kun Galatian seurakunnassa kristityt, jotka olivat pakanuudesta kääntyneitä, alkoivat uskoa judaistijuutalaisten heille kertomia vaatimuksia lain täyttämisestä, niin Paavali halusi herätellä tällä lauseella ”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi” huomaamaan sen, että siihenkin asiaan me tarvitsemme Jeesusta. Meistä kukaan ei pysty täyttämään edes rakastamalla lähimmäistä Jumalan lakia, vaan ainoastaan Jeesus on täyttänyt lain. Jeesuksessa, vain Jeesukseen uskomalla, me täytämme lain.

Kristitty voi myös näytellä vaatimatonta, mutta mielessään kuitenkin ajatella eläneensä hyvin ja Jumalan tahdon mukaisesti lähimmäistään rakastaen, aivan niin kuin tuo polttoainemittari näytti tyhjää, vaikka tankki oli täysi. Ymmärrä ystävä, että ensin täytyy olla omasta puolestaan tyhjä, ja tajuta mahdottomuus omilla ansioilla kelvata Jumalalle, ennen kuin Jeesus voi täyttää. Jumala on rakkaus. Kun Raamatussa puhutaan rakkaudesta, tarkoitetaan Jeesusta. Puhumalla Jeesuksen armosta viemme rakkautta eteenpäin.

Sinä, joka olet tyhjä astia ja koet, että olet maailman suurin syntinen ja näännyt kuormasi alle, koet, että sinulla ei ole asiat Jumalan kanssa kunnossa, niin juuri sinä saat uskoa kaikki synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä ja uskoa itsesi ihan keskelle taivasta juuri sellaisena kuin olet. Muista, että mitä Jeesus on pessyt, niin sitä syntiä ei enää ole eikä sinun sitä pidä enää muistella. Sinä saat lähteä puhtaalta pöydältä eteenpäin Jeesuksen omana.

1 kommentti:

  1. NIIN HYVÄ' JA ARMOLLINEN TIEDOTUS. USKOVANAKIN TARVITSIN TUOTA SANAA, SILLÄ USEIN EPÄUSKO VALTAA SYDÄMEN JA MIELEEN TULEE AJATUS:"OLENKOHAN KELVOLLINEN JUMALALLE". nYT JÄLLEEN TIEDÄN, ETTÄ KUN KADUN SYNTIÄNI JA HAOLUAN SEN HYLJÄTÄ, NIIN KUN PYYDÄN ANTEEKSIANTOA, NIIN JEESUKSEN VERI PUHDISTAA SYDÄMENI JA SAAN JATKAA UUTENA JA ARMAHDETTUNA. KIITOS JUMALALLE!

    VastaaPoista