keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Taivaan kansalaisina maailmassa


Taivas on asia, joka kiinnostaa lapsia. Eräässä keskustelussa pieni poika kysyi, että missä se taivas oikein on, kun tuolla ylhäällä on avaruus. Mietin hetken, ja sitten selitin tähän tapaan: Me elämme täällä maailmankaikkeudessa. Maailmankaikkeuteen kuuluu tämä meidän maapallomme, aurinko ja tähdet ja koko avaruus. Sitten on olemassa taivaankaikkeus, joka on eri ulottuvuudessa kuin tämä maailmankaikkeus. Se voi olla ihan tässä lähellä, mutta koska se on eri ulottuvuudessa kuin me, niin me emme pysty sitä näkemään. Poika riemastui ja sanoi, että sinne voi siis mennä niin kuin teleportista. Minäkin ilostuin tuosta vertauksesta ja sanoin, että juuri niin ja se teleportti on Jeesus. Vain uskomalla Jeesukseen pääsemme siitä portista läpi.

Sinulle saattaa olla täysin outo sana tuo teleportti. En minäkään siitä paljon tiedä, mutta tietokonepeleissä, joita lapset ja nuoret pelaavat, tuollaisen portin kautta siirrytään toiseen maailmaan. Tuo keskustelu on jäänyt mieleeni. Olen täydentänyt tuota teleporttiajatusta sillä tavalla, että portti on ristin muotoinen. Uskomalle Jeesus syntien sovittajaksi pääsemme tuosta portista läpi. Ensimmäinen siirtyminen uuteen maailmaan tapahtuu jo täällä maailmankaikkeudessa. Pääsemme Jumalan lapsen asemaan ja samalla saamme uuden elämän, joka ei pääty milloinkaan. Tuossa uudessa tilassa elämme kyllä tätä tavallista ihmisen elämää, mutta samalla saamme olla jatkuvassa yhteydessä taivaalliseen Isäämme Raamatun Sanan ja rukouksen välityksellä. Pyhä Henki ohjaa ja opettaa meitä kulkiessamme tällä matkalla. Saamme luottaa Jumalan huolenpitoon joka tilanteessa.

Kerran me jokainen kuljemme myös toisesta portista uuteen maailmaan. Näitä portteja on kaksi. Toinen johtaa kadotukseen toinen taivaaseen.  Me Jeesuksen pelastamat saamme kulkea Jeesus-portista iankaikkiseen iloon. Kun olemme siirtyneet täällä maailmassa Jeesuksen valtakuntaan, saamme olla varmoja siitä, että hän johdattaa meidät omalle portilleen, kun aikamme täällä päättyy. Olemme kahden maan kansalaisia, kuten laulussakin sanotaan. Saamme elää Jeesuksen pelastamina jo nyt ja odottaa luottavaisesti tulevaa. Jää, ystävä, Herran rauhaan. Jeesus on sinunkin syntisi sovittanut.

2 kommenttia:

  1. Joh. 3:16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

    VastaaPoista