keskiviikko 10. heinäkuuta 2019

Jumalan teko meissä


Oletko ollut tilanteessa, jossa sinulle on sanottu, että jos uskot niin paranet sairaudestasi tai jokin muu asia korjaantuu, kunhan vain uskot. Totta kai sanotaan, että Jeesus parantaa sinut, mutta sinun täytyy uskoa parantumiseen eli kuitenkin lopulta kaikki on kiinni sinun omasta uskonteostasi. Tai sinulle saatetaan sanoa, ettet parane, koska sinulla on jokin synti, jota hellit etkä tee siitä parannusta. Eli jälleen sinun oma tekosi ratkaisee.

Sekä synti että sairaus tulivat maailmaan syntiinlankeemuksessa. Jeesus on sovittanut meidän syntimme, mutta silti meistä ei tule tässä ajassa synnittömiä. Samalla tavalla, vaikka Jeesus on kantanut ristille meidän sairautemme, niin tässä ajassa meistä ei tule terveitä. Meillä on etuoikeus rukoilla sairaiden puolesta ja pyytää Jumalaa parantamaan, mutta Jumalaa emme voi käskeä. Hän toimii oman hyvän suunnitelmansa mukaan. Hän saattaa parantaa, mutta jos ei paranna, se ei tee sinusta yhtään huonompaa uskovaa.

Kerran ihmiset kysyivät Jeesukselta: "Mitä meidän pitää tekemän, että me Jumalan tekoja tekisimme?" Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Se on Jumalan teko, että te uskotte häneen, jonka Jumala on lähettänyt". Joh. 6: 28-29

Ihmisellä on valtava halu kelvata Jumalalle omilla töillään ja siksi hän helposti kertoo uskoontulostaan ja uskossa pysymisestään omien suoritustensa kautta. Mietipä rehellisesti, pystytkö sinä omin voimin uskomaan Jeesukseen kaikkien syntiesi sovittajana. Minä en pysty, mutta onneksi ei tarvitsekaan. Jeesus vastaa kyselijöille hyvin armollisesti, että on Jumalan teko, että uskomme Jeesukseen, Häneen, jonka Jumala on lähettänyt. Meidän omat tekomme eivät auta, vaan ainoastaan Jumalan teko. Hän antaa meille lahjaksi uskon Jeesukseen. Saamme turvautua yksin Häneen ja Hänen tekoihinsa. Meitä auttaa vain sellainen usko, joka ei tee töitä, vaan ottaa vastaan Jumalan teon, sen mitä Jeesus on puolestamme tehnyt.

Elämä ei inhimillisesti aina suju hyvin. On vaikeaa jaksaa sairauksien, raskaiden ihmissuhteiden ja taloudellisen tiukkuuden kanssa. Jos samalla vielä miettii, mitä minun pitäisi tehdä, että tekoni olisivat Jumalan tekoja, jotta Hän olisi elämässäni läsnä, niin silloin armollinen Jumala hukkuu oman elämän huolien ja vaatimusten alle. Kerro asiasi luottavaisesti, ilman suorituspaineita rakastavalle taivaalliselle Isälle. Jeesus on sinun syntisi sovittanut, hän on sinun kanssasi ja vie sinut tämän elämän läpi päivä kerrallaan. Jää Herran rauhaan.

3 kommenttia: