perjantai 5. heinäkuuta 2019

Jumalan Sanan siemeniä


Armoa ja rauhaa sinulle tähän kauniiseen kesään. Kun katselin peltojen vihannointia, tuli mieleeni, että peltoon on keväällä kylvetty kuolleet siemenet. Ne ovat sitten kosteuden ja lämmön vaikutuksesta heränneet elämään ja alkaneet itää ja nyt pellossa kasvaa ruista, kauraa, ohraa tai vehnää aina sen mukaan, mitä sinne on kylvetty.

Raamatussa on kylväjävertaus, jossa siemenet putoavat erilaisiin maaperiin. Osa siemenistä lensi tien oheen, osa putosi kivikkoiseen maahan, jossa ei ollut juurikaan multaa, osassa alkoi kasvaa orjantappuraa siementen kanssa samassa kohtaa ja vain osa putosi maahan, joka kantoi hyvän sadon. Me ajattelemme tämän vertauksen helposti oman maamme kylvökäytännön mukaan. Meillähän maa muokataan ensin ja vasta sitten kylvetään. Tuohon aikaan kuitenkin kylvömies tuli ensin vakkansa kanssa ja viskasi siemenet maahan. Hän ei tiennyt, millaiseen maahan siemenet osuivat. Hänen tehtävänsä oli vain kylvää siemenet. Tämän jälkeen tuli kyntömies auransa kanssa ja käänsi maan ja siemenet siinä mukana maahan. Siinä maata kääntäessä sitten tuli ilmi, missä maa oli hyvää ja missä vastassa olikin kiviä, niin että maata oli vain hyvin ohuelti. Ohdakkeiden siemenet eivät tulleet vielä hänenkään työnsä aikaan esiin, vaan ne kasvoivat sieltä maasta sitten myöhemmin. Kylväessä osa siemenistä lensi liian lähelle tietä ja ne jäivät siihen lintujen syötäväksi.

Tämä kylvetty siemen kuvaa Jumalan Sanaa. Tuon vertauksen opetuksen mukaan meidän tulee kertoa evankeliumia ihan kaikille. Meidän tehtävä ei ole arvioida tarvitseeko tuo lähimmäinen evankeliumia Jeesuksesta tai onko hän Sanalle vastaanottavaisessa tilassa. Meidän tehtävä on kylvää Sanaa. Niin kuin peltoon kylvettävä siemen on kylvövaiheessa kuollut ja herää eloon ja alkaa kasvaa, kun se saa riittävästi vettä ja lämpöä, aivan samoin kylvetty Jumalan Sana pysyy kuolleena, ellei Pyhä Henki herätä uskoa Jeesukseen ja avaa Sanaa. Sen vuoksi meidän ei tarvitse olla huolissamme siitä, millaisessa tilassa kuulija on, vaan Jumala antaa kasvun, missä Hän haluaa. Se ei ole meidän päätettävissämme.

Olemme kirjoittaneet tätä blogia nyt 2½ vuotta. Tekstejä on julkaistu yli 200 ja lukukertoja niillä on ollut noin 300 000. Meitä on syytetty siitä, että puhumme liikaa armosta. Armosta ei kuitenkaan voi koskaan puhua liikaa. Se on Jumalan siementä ja kun me käsitämme Jeesuksen armon, niin siitä me saamme voiman uskon tielle. Muista ystävä, että älä katso itseäsi vaan katso Jeesusta, sillä Jeesus on kaikki sinun syntisi sovittanut.

3 kommenttia:

  1. Kiitos tästä blogista. On hyvä, että Jumalan Sanaa levitetään ahkerasti. On paljon heitä, joita se ei kiinnosta, mutta paljon myös heitä, jotka kuulevat mielellään lisää. Olen huomannut, että nykyään uskoa joutuu ehkä hieman häpeilemään varsinkin tässä omassa, nuorten aikuisten ikäluokassa. Uskon, että on monia kaltaisiani, jotka eivät uskalla tuoda omaa uskoaan julki niin paljon kuin haluaisivat.

    VastaaPoista
  2. Kiitos 🙏Haluaisin rakkailleni lähisukulaisilleni itäviä uusiutuvia siemeniä ,Jumalan siunaavia🙏❤

    VastaaPoista
  3. Jumalan armo on todella avaraa koska Kristus teki sovintotyönsä koko maailman puolesta

    VastaaPoista