perjantai 26. heinäkuuta 2019

Usko Jeesukseen

 Usko Jeesukseen on lahja, mutta se syvenee kun olemme yhteydessä Häneen kuulemisen, lukemisen, rukouksen välityksellä tai jollain muulla tavalla. Olen huomannut tämän kun esim. Raamatun sanat koskettaa tai puhuttelee, löytää aina uudelleen henkilökohtaisella tasolla Jumalan huolenpitoa Sanansa kautta. Eräässä virressä sanotaan, että suurempi kuin sydämeni, Jumalan on rakkaus, suurempi kuin oma tahto Kutsujan on laupeus! Nämä sanat koskettaa ainakin minua. Minun suorittaminen tai syntisyys ei estä eikä vaikuta siihen, että Jumala rakastaa sinua ja minua. Eikä yhteys Jeesukseenkaan voi olla orjallisia tapoja, vaan missä tahansa voi kohdata tai huomata Hänen läsnäolonsa. Samaisessa virressä sanotaan, että Hän on vahvuus heikkojen. Me saamme olla vapaita yrittämisestä, sillä Hän antaa levon vaatimusten paineessa. Näin lomalla ainakin toivoisi juuri tuota vapautta vain olla ja huomata, että siinä vierellä, hiljaisuudessa ja kaikessa on mukana  Vapahtajamme. 

  Jatkuva virheiden ja epäonnistumisien puiminen vie voimat ja lopulta uskonkin itseen ja  jopa Jumalaan. Kun edes vähän ymmärtää siitä, että lopulta ei omat taidot riitä, vaan kaikki on Taivaallisen Isän hallinnassa, voi vapautua ja vain kiittää Jumalan rakkaudesta ja huolenpidosta vaikeissakin tilanteissa. Koko luonto ja myös ihminen on Jumalan hallinnassa. Edelleenkin virressä 525 sanotaan: Suurempi kuin epäilymme, suurempi kuin lankeemus, suurempi kuin pettymykset Jumalan on luottamus. Siis Jumalan on luottamus. Me emme aina pysty luottamaan tai uskomaan tai olemaan luotettavia, mutta Jeesus on siinä ja antaa anteeksi ja lopulta ohjaa meitä oman hyvän tahtonsa mukaan. 

Ihmiset vaatii myös näissä uskoon liittyvissä asioissa toisiltaan kaikenlaisia suorituksia ja siitä on usein rakkaus kaukana. Teen myös itse niin vaikken tahtoisikaan.  Vapahtajamme, Jeesus Kristus, on syntimme sovittanut, siis olemme saaneet anteeksiannon, ja voimme keskittyä Jeesuksen läsnäolon etsimiseen, lepoon, tässä ja nyt. Siitä seuraa niitä hyviä tekojakin ja halua lukea Raamattua tai rukoilla ja tämäkin on Jumalan teko. Siitä seuraa halu jakaa tätä rakkauden ja armahduksen, pelastuksen,  ilosanomaa muillekin. Jumala on kutsunut meidät vapauteen taakoistamme, jotta voisimme elää Hänen yhteydessään , rakkaudessaan, johdatuksessaan.  Kun Jumalan rakkaus koskettaa, vapauden voi kokea, vaikka olisi vankilassa. Virren sanoin  haluan vielä sanoa...uskollisuus Jumalamme kaikkea on suurempi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti