keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Jeesus avaa korvat kuulemaan


Armoa ja rauhaa tähän hetkeen sinulle ystävä. Markuksen evankeliumissa kerrotaan kuurosta miehestä, jonka hänen ystävänsä toivat Jeesuksen luo. Ystävät pyysivät Jeesusta laittamaan kätensä miehen päälle. Varmaankin he olivat nähneet tai kuulleet Jeesuksen sillä tavalla parantaneen ihmisiä. Jeesus toimi kuitenkin toisin. Hän asetti sormensa kuuron korviin, sylkäisi ja kosketti miehen kieltä. Sitten Jeesus katsahti taivaalle ja sanoi kuurolle arameaksi ”Effata”, joka merkitsee aukene. Silloin miehen korvat aukenivat ja hänen kielensä vapautui, niin että hän puhui selkeästi. (Mark. 7: 32-35)

Kertomuksen mies ei voinut itse itseään parantaa, vaan hän tarvitsi Jeesuksen. Mies sai luonnollisen kuulon ja puhetaidon, mutta samalla hän alkoi kuulla Jeesuksen äänen. Samoin se on tänäänkin. Me emme voi päättää, millä tavalla Jeesus juuri meidän tai läheistemme kohdalla toimii. Me emme itse voi itsellemme uskoa ottaa, vaan Jeesus antaa sen, kun Pyhä Henki avaa korvamme kuulemaan evankeliumin Jeesuksesta. Kun saamme kaikki syntimme anteeksi, niin kielemme alkaa kiittämään Jeesuksen armosta ja kertomaan Jeesuksesta eteenpäin.

Tämä kuuromykkä mies oli onnellisessa asemassa, koska hänellä oli sellaisia ystäviä, jotka veivät hänet Jeesuksen luo. Samalla tavalla meidän vastuullamme on omat läheisemme. Meidän uskovien pitäisi viedä Sanan kuuloon sellaisia ystäviä, joilla ei vielä ole uskoa Jeesukseen. Minun omalla kohdallanikin 80-luvun puolessa välissä ystävät veivät minut sanan kuuloon ja siellä Jeesus avasi minulle ymmärryksen, että armo kuuluu juuri syntisille. Sain sydämeeni uskon ja korvani alkoivat kuulla. Myös suu alkoi puhua Jeesuksesta. Olen kiitollinen näille ystäville.

Monesti ihminen kokee olevansa niin syntinen, että tuntuu aivan mahdottomalta mennä Jeesusta lähelle. Varsinkin silloin, kun Jumalan laki on saanut herättää synnintunnon, niin tuntuu siltä, ettei tällaiselle voi armo kuulua.  Voin vakuuttaa, että juuri sellaiselle Jumalan armo kuuluu. Ei ole niin suurta syntiä, jota ei anteeksi saa. Me kaikki olemme jo ajatuksista lähtien syntisiä ja ainut mahdollisuutemme pelastua, on ottaa armosta vastaan Jeesuksen sovintotyö omalle kohdalle. Aivan samoin kuin Jeesus avasi tämän kuuron kuulemaan, niin aivan samoin Jeesus toimii myös sinun kohdallasi, jolla ei vielä ole uskoa.

Ollaan ystävät rohkealla mielellä ja luotetaan siihen, että niin kauan kuin on elämää, on toivoa. Jeesus on uskon antaja ja armo on meille koko ajan tarjolla.  Meidän täytyy vain ottaa tuo lahja vastaan. Jeesus avaa korvamme kuulemaan ja kielemme puhumaan. Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja uskotaan, että kaikki meidän syntimme on anteeksi annettu Jeesuksen nimen ja veren kautta. Aamen.

3 kommenttia: