keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Mooses ja käärme


Armolla ja rauhalla rakas ystävä haluan sinua tervehtiä. Olen viime aikoina miettinyt paljon sitä, miten Jumala valitsi Mooseksen työhönsä. Mooses oli paimentamassa väärän jumalan lampaita, mutta sieltä Jumala hänet kutsui. Mooseksella oli kädessään paimensauva ja Jumala sanoi Moosekselle, että heitä sauva maahan. Mooses teki niin ja sauva muuttui käärmeeksi. Sitten Jumala pyysi Moosesta ottamaan käärmettä hännästä kiinni, ja kun Mooses sen teki, niin käärme muuttui jälleen sauvaksi.

Jumala halusi näyttää Moosekselle sen, mikä on tänä päivänäkin armon järjestys. Sauva oli omavanhurskauden, väärän jumalan, sauva. Kun Mooses heitti sen maahan, niin Jumala antoi sen muuttua käärmeeksi. Ihmisen täytyy tulla ikään kuin käärmeen kaltaiseksi omalla tiellään ja huomata se, että minä en kelpaa Jumalalle. Mutta kun Jumala valitsee minut ja antaa uskon, niin minun ei tule pistää vastaan. Käärme kuvaa vanhaa ihmistä. Jo Aatamille ja Eevalle oli ennustettu, että tulee Pelastaja, joka rikkoo käärmeen pään. Näin oli myös Mooseksen kohdalla. Väärän jumalan sauva piti heittää pois ja ottaa käärmettä hännästä kiinni. Käärme muuttui uskon kautta Moosekselle alamaiseksi. Se ei enää hallinnut Moosesta, vaan Mooses uskoi Jumalaan ja Mooseksesta tuli Jumalan mies.

Edelleenkin se on ihan sama näissä uskon asioissa, että vanha ihminen on hylättävä. Me saamme myös tälle elämän matkalle matkasauvan ja se sauva on Jeesus Kristus. Kun me turvaamme tuohon sauvaan, horjuimmepa mihin suuntaan tahansa, niin Jeesus on meillä turvana. Kun me turvaamme Jeesukseen, niin Jeesus on luvannut pitää meistä huolen. Me saamme olla siitä varmoja, että kun me käymme Sanan kuulossa ja ehtoollisella, luemme Raamattua ja käymme Raamattupiirissä, niin usko vahvistuu. Pyhä Henki, joka meissä on, vahvistaa ja opettaa meitä. Pyhä Henki on meidän kotiopettajamme, niin kuin ennen tavattiin sanoa. Me saamme turvautua Jeesus-matkasauvaan ja uskoa, että Jeesus on kaikki meidän veriruskeat syntimme pessyt pois. Puhutaan sellaisesta asiasta kuin armonmeri, niin meidän kaikki synnit on upotettu sinne armonmereen. Niitä ei enää ole eikä niitä ole sieltä kenelläkään lupa onkia.

Me saamme ystävät olla hyvässä turvassa ja luottaa siihen, että Jeesus toimii tänäänkin. Käydään Sanan kuulossa ja ehtoollisella ja kuljetaan tällä tavalla tätä tietä ja matkaa Jeesukseen turvautuen.

2 kommenttia:

  1. Minulle tulee aina niin ihanasti mieleen tästä Raam.n kohdasta miten Jumala saa aikaan elämää mutta vihollinen voi vain matkia, tosin hengen vaikutukset ovat moninaiset silloin kun on kyse valheen kaikella voimalla tulevasta voimasta joka vaikuttaa nykyäänkin niin voimakkaasti siten etteivät uskovaisetkaan näytä pelkäävän mitä moninaisemmilla tavoilla pimeys tekeytyy valkeuden enkeliksi. Kuuliaisuus on parempi kuin uhri,jos siis uskova on kuuliainen hän oppii myös eroittamaan mikä on Jumalan Hengestä syntynyt.

    VastaaPoista
  2. Marja-Liisa Burtsov

    VastaaPoista