keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Veren suoja


Armoa ja rauhaa rakas ystävä tähän päivään. Löysin aivan erityisen lohdullisen kohdan Vanhasta Testamentista 2. Moos. 12:13 ”Ja veri olkoon niiden talojen merkkinä, joissa te olette, sillä kun minä näen veren, menen ohitsenne. Minä kuritan vain egyptiläisiä, eikä tämä vitsaus satu teihin.” Tässä on kyse tilanteesta, jossa Jumala aiheutti Egyptissä vitsauksia, jotta faarao päästäisi israelilaiset lähtemään pois. Kymmenennessä vitsauksessa Jumala oli sanonut surmaavansa kaikki ihmisten ja eläinten esikoiset. Jumala kuitenkin kertoi pelastuskeinon, jota noudattamalla Hän ei tule surmaamaan lapsia. Jumala käski laittaa karitsan verta oven pieliin sekä yläkamanaan. Ne ihmiset, jotka olivat näiden talojen sisällä, olivat turvassa, sillä näihin taloihin Jumala ei mennyt. Niiden ihmisten esikoislapset, jotka eivät olleet verellä merkityissä taloissa sisällä, Jumala tuhosi.

Tämä karitsan veri kuvaa Jeesuksen sovintoverta. On tärkeää huomata, että Jumala ei mennyt katsomaan keitä taloissa oli sisällä. Sisällä olijoiden joukossa oli niin elämässään onnistuneita kuin epäonnistuneitakin, mutta sillä ei ollut merkitystä. Ratkaisevaa oli ainoastaan, oliko ihminen veren suojassa vai ei. Nämä ihmiset olivat suojassa taloissa, koska olivat uskoneet Jumalaa ja merkinneet talonsa karitsan verellä. Samalla tavalla tänä päivänä me, jotka turvaamme Jeesuksen veren suojaan, saamme olla turvassa. Me saamme luottaa siihen, että pääsemme kerran taivaan kotiin. Sillä ei ole merkitystä, kuinka hyvin olemme elämässämme onnistuneet, vaan aivan samoin kuin näissä taloissa oli monen laista väkeä ja ratkaisevaa oli ainoastaan, että he luottivat pihtipieliin sivellyn veren suojaan, niin samalla tavalla meillekin Jeesuksen veri riittää.

Sinä ystävä, joka epäilet, että kuuluuko Jeesuksen armo sinulle, niin ajattele noita israelilaisia Egyptissä. He olivat ihan samanlaisia ihmisiä kuin mekin. Kuka oli tehnyt mitäkin. Ainut, mikä erotti heidät Jumalan vitsauksista, oli, että he luottivat veren suojaan ja Jumalan armoon. Ollaan hyvässä turvassa ja uskotaan tänäänkin, että Jeesuksen sovintoveri, jonka Jumala on meille antanut eli uhrannut ainokaisen Poikansa, riittää meille. Uskotaan kaikki syntimme anteeksi Jeesuksen viattomassa ja kalliissa sovintoveressä. Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja lohdutettuna. Aamen.

2 kommenttia: