lauantai 9. marraskuuta 2019

Pyhän Hengen valossa


Rauhantervehdyksellä haluan teitä kaikkia ystäviä tervehtiä. Tänään on pyörinyt mielessäni sellainen asia, kun Raamatussa Matt. 6:22-23 sanotaan näin: ”Silmä on ruumiin lamppu. Jos silmäsi on terve, koko ruumiisi on valaistu. Jos silmäsi ovat huonot, koko ruumiisi on pimeä. Jos siis se valo, joka sinussa on, on pimeyttä, millainen onkaan pimeys!”. Ajattelen, että tällä vertauksella tarkoitetaan nimenomaan hengellistä pimeyttä. Ihminen, joka vaeltaa pimeydessä, on sellainen, joka sanoo, ettei ole Jumalaa eikä Jeesusta. On myös niitä, jotka ajattelevat, että kyllä usko Jumalaan riittää eikä Jeesusta tarvita. Mutta kuitenkin kaikki elämä ilman Jeesusta on sitä hengen pimeyttä.

Kun ihminen alkaa herätä, hän huomaa oman pahuutensa. Pyhän Hengen valo alkaa tehdä työtä ihmisen sisällä ja hän alkaa huomata, että kaikki hänen omat tekonsa ovat itsekkäitä. Omasta puolestamme me olemme pimeitä, mutta Jumalan valo, Pyhä Henki, tekee meissä kristityissä työtään koko tämän elämämme ajan ja se on se meidät valaiseva valo. Tuo valo saa meissä aikaan uskonelämää.

Kun viime syksynä päivät alkoivat pimentyä, ostin sellaisen aurinkolampun, jossa on todella kirkas valo. Kun tuon lampun ääressä tekee ristisanatehtäviä, näkee hyvin kaikki pienimmätkin piirustukset. Vaikka tavallisen lampun valossa on silmälasit päässä, niin ei silti tahdo nähdä niitä pienimpiä tekstejä, mutta siinä aurinkolampun valossa näkee. Tämäkin vertaus on toki huono, kun puhutaan Pyhän Hengen valosta, mutta kuitenkin siinä on samasta asiasta kyse. Kun ihminen Pyhän Hengen valon kirkkaudessa huomaa oman syntisyytensä, hänelle ei jää muuta mahdollisuutta kuin kääntyä Jeesuksen puoleen ja hakeutua seurakuntayhteyteen. Seurakuntayhteys on kuin hengellinen sairaala. Seurakunnassa me kaikki olemme toipumisprosessissa ja eheytymässä. Jeesuksen rakkaus on se voima, jossa me eheydymme ja tulemme osalliseksi aidosta elämästä. Jumala hoitaa meitä Sanallaan ja ehtoollisessa saamme konkreettisesti nauttia Jeesuksen ruumiin ja veren syntien anteeksi saamiseksi.

Ollaan ystävät hyvässä turvassa. Jeesus on meidät omalla sovintoverellään pessyt puhtaaksi ja me saamme uskoa tänäänkin itsemme sovitetuksi Jeesuksen nimen ja veren turvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti