lauantai 30. marraskuuta 2019

Toivo Jeesuksessa


Elämme monin tavoin epävarmaa aikaa. Uutisista saamme koko ajan kuulla luonnon katastrofeista ja onnettomuuksista. Monilla on myös omassa elämässään erilaisia isoja vaikeuksia. Se, miten jaksamme tätä elämää, on hyvin paljon kiinni siitä, onko meillä toivo paremmasta vai ei. Tässä inhimillisessä elämässä toivo liittyy siihen, ajattelemmeko ihmisellä olevan mahdollisuuksia ja halua vaikuttaa maapallon tilan parantumiseen. Myös mahdollisuudet vaikuttaa oman elämäntilanteen parantumiseen lisäävät toivoa. Tämä inhimillinen toivo on kuitenkin hyvin epävarmalla pohjalla ja vaihtuu helposti epätoivoon.

Onko sitten olemassa toivoa, joka ei ole toiveajattelua eikä vaihdu hetkessä epätoivoon? Kyllä on. Tuo muuttumaton, ikuinen toivo, on Jumalassa, siinä, mitä Hän on tehnyt, tekee ja tulee tekemään. Jumala valmisti ihmiselle pelastuksen jo silloin, kun Aatami ja Eeva lankesivat syntiin. Jumala myös kertoi sen heti heille, jotta ihmisellä olisi toivo. Ennen Jeesuksen syntymistä ihmiseksi ja Hänen ristinkuolemaansa ja ylösnousemistaan eläneet ihmiset pelastuivat luottamalla Jumalan lupaukseen tulevasta Vapahtajasta.

Golgatan ristillä Jeesus sovitti meidän syntimme. Jeesuksessa meidän syntimme ei enää mene Jumalan kasvojen eteen, vaan kun Jumala katsoo meitä, joiden synnin Jeesus on sovittanut, Hän näkee rakkaan Poikansa puhtauden. Golgatan ristillä Jeesus on lunastanut meidät itselleen. Jeesuksen omina emme ole enää synnin ja kuoleman vallassa, vaan saamme elää ikuista elämää jo nyt.

Mitä siis on kristillinen toivo? Se on sitä, että Isä Jumala rakastaa meitä, Poikansa pelastamia ihmisiä. Hän haluaa meidät, rakkaat lapsensa, luokseen ja huolehtii siitä, että Jeesuksen kallis veri ei ole vuotanut turhaan, vaan me selviämme tämän maanpäällisen elämän läpi ikuiseen elämään Jumalan luona.

Antaako tämä ikuisen elämän varma toivo meille sitten luvan suhtautua välinpitämättömästi tämän maapallomme ja oman elämämme haasteisiin? Ei missään tapauksessa. Jumala antoi jo Aatamille ja Eevalle tehtävän viljellä ja varjella tätä maata. Se on edelleen meidän tehtävämme. Meidän tulee elää suojellen elämää ja huolehtien luonnon ja ihmisten hyvinvoinnista. Tätäkin saamme tehdä Jumalan johdatuksessa. Hän antaa meille toivon myös tähän elämään. 

Sinä, ystävä, joka olet epätoivoinen tässä maailmantilanteessa, luota siihen, että Jeesus on sinun syntisi sovittanut ja sinä saat uskoa kaiken anteeksi Jeesuksen kalliin sovintoveren tähden. Hän on sinut lunastanut ja on sinun kanssasi joka hetki.

1 kommentti: