lauantai 2. marraskuuta 2019

Jumala on pyhä


Vietämme pyhäinpäivää. Raamatussa sana ”pyhä” kuvaa Jumalaa. Pyhyys on siis Jumalan ominaisuus, ei ihmisen. Ihminen ei itsessään voi olla pyhä. Ihmisestä voi sanoa, että hän on pyhä vain silloin, kun Jeesus hänet pyhittää. Meidän ei siis itse tarvitse yrittää tulla pyhiksi, vaan ainoastaan Jeesuksen kautta olemme pyhiä.

Tuleeko meistä Jeesuksen pyhittäminä sitten synnittömiä niin kuin Jeesus on synnitön? Tämän maan päällisen elämän aikana ei tule. Jumala näkee meissä rakkaan Poikansa synnittömyyden, mutta me itse pysymme syntisinä. Tämä on hyvin lohdullista, koska minun ei tarvitse yrittää esittää sellaista, mitä en ole.

Millaista Jeesuksen pelastamien ihmisten elämä täällä maan päällä sitten on? Ihan samanlaista ihmisen elämää iloineen ja suruineen kuin kaikilla muillakin, mutta samalla kuitenkin erilaista. Jumalan Pyhä Henki vaikuttaa elämässämme paljon enemmän kuin osaamme pyytää tai edes ajatella. Jumala ohjaa elämäämme salatusti kohti iankaikkisuutta. Meidän osamme on olla yhteydessä Isäämme Sanan, rukouksen ja ehtoollisen avulla ja antaa Pyhän Hengen vaikuttaa meissä tekemistä ja tahtomista elämässämme ja ihmissuhteissamme.

Ajattelepa tilannetta, että et olisi missään yhteydessä omaan isääsi, et tapaisi häntä juuri koskaan, et soittaisi hänelle, et kertoisi hänelle omia kuulumisiasi etkä haluaisi tietää, mitä hänelle kuuluu. Pysyisikö teidän suhteenne kunnossa? Enpä usko. Samalla tavalla meidän suhteemme taivaalliseen Isäämme pysyy kunnossa, kun vietämme aikaa Hänen kanssaan. Jumala on antanut meille Raamatun, jossa Hän kertoo itsestään ja siitä, mitä Hän on meidän puolestamme ja hyväksemme tehnyt. Hänen Pyhä Henkensä opettaa meitä tuntemaan Jeesuksen ja auttaa meitä ymmärtämään Raamattua. Jumalan tahto on, että me Hänen lapsinaan pidämme yhteyttä Isäämme ja sisaruksiimme eli muihin Jeesuksen pelastamiin ihmisiin. Jos yhteydenpito on vähäistä, niin vieraannumme perheestämme. Vähitellen voi käydä niin, ettei perheellä ole meille enää mitään merkitystä ja jätämme sen kokonaan. Tuollainen tilanne tekee Isämme hyvin surulliseksi, mutta Hän ei pakota ketään pysymään perheessään. Ovi on kuitenkin jatkuvasti auki ja Isä odottaa pois lähteneitä lapsiaan takaisin kotiin.

Jos ystävä koet, että yhteytesi taivaalliseen Isääsi on katkennut, niin muista, että Hän odottaa sinua koko ajan. Jos syntitaakka painaa sinua, niin puhu Isällesi, pyydä syntejäsi anteeksi ja usko, että Jeesus on kuolemallaan sovittanut kaikki sinun syntisi. Ota vastaan syntien anteeksianto Jeesuksen nimessä ja veressä. Hän on kaiken tehnyt puolestasi ja sinä saat elää.  

4 kommenttia:

 1. Luin kuitenkin vaikka en usko uniin, näkyihin tai muihin ilmoituksiin. Koskahan tulee uusi Luther joka tekee saman kuin hän poistamalla turhia höpöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä unia tai näkyjä oli tekstissä? Luther itse mm. näki yöllä sängyn vieressä paholaisen, mutta käänsi vain selkänsä tälle ja sanoi:" Sinäkö siinä vain oletkin." Oliko näky vai muuta,ken tietää.

   Poista
 2. Ihan nimelläni oli tarkoitus lähettää: Risto Nikkanen

  VastaaPoista
 3. Mutta edellinen tekstini ei liittynyt blogiin. Blogin kirjoitus on hyvin osuva ja tarpeellinen. Kiitos siitä.

  VastaaPoista