lauantai 16. marraskuuta 2019

Taivaan aarteita


Tämä marraskuu on kovin pimeää aikaa ja ainakin minä saan paljon vähemmän aikaiseksi kuin valoisampana aikana ja untakin tarvitsen enemmän. Juuri nyt kuitenkin luemme Raamatusta niitä tekstejä, joissa kehotetaan valvomaan. Aloin miettiä, mitä tuolla valvomisella tarkoitetaan. Valvominen on tietenkin nukkumisen vastakohta. Nukkuessa havainnoimme ympäristöämme hyvin vähän. Valvomisesta on tullut myös sana valvomo. Monissa tehtaissa ja yrityksissä on valvomo, josta tarkkaillaan kaikkea sitä, mitä rakennuksessa tapahtuu. Kun sieltä käsin seurataan tapahtumia, ei se ole hermostunutta tai pelokasta, vaan levollista tapahtumissa mukana olemista.

Miten me sitten kristillisessä mielessä voimme valvoa. Ajattelen, että valvominen on Jeesukseen katsomista. Kun Pyhä Henki on herättänyt meissä uskon Jeesukseen syntiemme sovittajana, olemme saaneet kalleimman aarteen, joka on olemassa. Matteuksen evankeliumin 6. luvussa sanotaan (jakeet 19-21): ”Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle, missä koi ja ruoste raiskaa ja missä varkaat murtautuvat sisään ja varastavat. Vaan kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen, missä ei koi ja ruoste raiskaa ja missä ei varkaat murtaudu sisään eivätkä varasta. Sillä missä sinun aarteesi on, siellä on myös sinun sydämesi.” Ihmiselle on luonteenomaista, että hän huolehtii siitä, mikä on hänelle arvokasta ja sitä hän valvoo.

Jeesuksen pelastamina saamme koota aarteita taivaaseen. Mitä nuo taivaalliset aarteet sitten ovat? Suurin aarre on syntien anteeksi saaminen Jeesuksen sovintoveren tähden. Jeesuksen pelastamina saamme Pyhän Hengen, joka ohjaa meitä. Pyhä Henki myös opettaa meille Raamatun Sanaa. Rukouksessa saamme puhua taivaallisen Isämme kanssa ja seurakunnassa virkistyä Sanasta, ehtoollisesta ja uskovien yhteydestä. Saamme myös kertoa Jeesuksesta läheisillemme. Valtavia aarteita, vai mitä! Eikä meidän tarvitse olla tippaakaan huolissamme siitä, että tuo aarre varastettaisiin. Saamme valvoa levollisina ja turvallisella mielellä katse suunnattuna Jeesukseen ja nauttia noista taivaallisista aarteista jo täällä maan päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti