perjantai 21. elokuuta 2020

Jeesus suojanamme

Rakkaat ystävät, törmäsin Raamatussa tällaiseen paikkaan Jesajan kirjan 4. luvussa, jossa puhutaan Herran versosta eli Jeesuksesta ja siitä, miten Herra on pessyt kaikki ne puhtaaksi, joiden nimet on kirjoitettuna elävien kirjaan. Sitten jakeissa 5-6 sanotaan: ”Hän nostaa Siionin vuoren ylle ja sinne kokoontuneiden ylle päiväksi pilven ja yöksi savupatsaan ja tulen loimun. Ja Herran kirkkaus on oleva kattona kaiken yllä. Se on oleva kuin maja, joka varjelee päivän helteeltä ja suojaa sateen ryöppyjä vastaan.”

Tämä on aivan valtavaa evankeliumia. Me kristityt ollaan se Siionin seurakunta. Jumala on antanut meille tällaisen varjeluksen ja suojan kaikkea pahaa vastaan. Me saamme uskoa, että meidän nimemme on siellä elämän kirjassa. Joka uskoo Jeesukseen, on ikään kuin sellaisen katon alla. Juutalaisuudessa on nykyäänkin tällainen katos, jossa aviopari vihitään. Täällä katoksen alla sulhanen ottaa morsiamen omakseen ja vastuulleen.

Tämä on vertauskuvallista, mutta me voimme ajatella ja uskoa, että me seisomme ylkämme Jeesuksen kanssa katoksen alla. Hän pitää kaikesta huolen. Hän on ottanut kaiken vastatakseen. Ei ole enää kysymys siitä, kuinka me olemme elämässämme onnistuneet tai epäonnistuneet. Mitä me olemme tehneet tai jättäneet tekemättä. On kysymys siitä, että me olemme oman rakkaan Isän kanssa katoksen alla, joka suojaa meidät kaikelta pahalta. Kaikkivaltias Jumala, Jeesus Kristus, ei näe meissä mitään muuta kuin valkoisen morsiamen puvun, puhtaan neitseellisen puvun. Koska hänen oma verensä on meidät pessyt, meissä ei ole likatahraa. Ainoastaan sovintoveri on se, joka meidät puhdistaa. Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja uskotaan itsellemme tämäkin Raamatun paikka. Aamen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti