lauantai 15. elokuuta 2020

Pyhä Henki suunnan näyttäjänä

  

Me autolla kulkijat saatamme luottaa navigaattoriin usein ihan liikaa. Joskus kartasta katsoen kannattaisi ajaa tiettyä reittiä päästäkseen määränpäähän, mutta navigaattori opastaakin eri reitille. Uskomme navigaattoria, koska tie näyttäisi olevan lyhyempi kuin päätietä kulkien. Käännymme pois tutulta tieltä ja lähdemme seuraamaan navigaattorin ohjeita. Tie on aika huonossa kunnossa ja aikaa kuluu. Lopulta matkaa perille on enää muutama kilometri, kun tien yli on laitettu lukollinen puomi ja kyltti ’yksityistie’. Olemme melkein perillä, mutta silti emme pääse sinne.

Raamatussa on sekä Vanhassa että Uudessa Testamentissa monia kohtia, joissa Jumala sanoo, että Hän osoittaa meille oikean tien. Raamattu on meidän karttamme, josta saamme Pyhän Hengen opastuksella selville sen tien, jota meidän tulee kulkea. Omat ajatuksemme ovat kuin tuo navigaattori. Ajattelemme pääsevämme perille myös itse valitsemaamme tietä, mutta näin ei kuitenkaan ole. Tällä hetkellä on vallalla käsitys, että kaikki uskonnot johtavat samaan päämäärään, että on ihan sama, mihin uskot. Raamatussa kuitenkin sanotaan ihan selvästi, että vain Jeesus vie perille iankaikkiseen elämään Jumalan yhteydessä.

Vähän ennen kuolemaansa Jeesus oli kokoontunut opetuslastensa kanssa aterialle ja siellä hän opetti heille monia asioita siitä, miten saamme turvautua yksin Jeesukseen ja hän ohjaa meitä oikeaa tietä ja pitää meistä huolen. Johanneksen evankeliumin luvun 14 alussa Jeesus kertoo menevänsä valmistamaan meille asuinsijaa Isän kodissa. Myöhemmin hän palaa takaisin ja hakee meidät luokseen, jotta saisimme olla siellä, missä Jeesuskin on.

Sitten Jeesus sanoo opetuslapsille: ”Te kyllä tiedätte tien sinne, minne minä menen.” (jae 4) Opetuslapset tulevat epävarmoiksi. Tuomas pukee ensimmäisenä sanoiksi ihmettelyn, että mistä he voisivat tietää, minne Jeesus on menossa ja miten sinne pääsee. Tähän Jeesus vastaa: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.” (jae 6) Tämä on edelleen voimassa. Jeesus on ainoa tie Jumalan yhteyteen. Jeesus on sovittanut uhrikuolemallaan ihmiskunnan synnin. Jokainen joka uskossa turvautuu Jeesukseen ja luottaa siihen, että Jeesus on sovittanut hänen syntinsä, saa lahjaksi iankaikkisen elämän. Samalla hän saa Pyhän Hengen matkaoppaaksi tälle elämän matkalle. Pyhä Henki ohjaa oikeaa tietä ja kirkastaa Jeesuksen armoa. Ole, ystävä, turvallisella mielellä ja usko kaikki syntisi anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Jeesus vie sinut perille.

2 kommenttia: