lauantai 1. elokuuta 2020

Oksana viinipuussa

Puutarhassamme on muutamia viinimarjapensaita. Tänä vuonna punaherukoita tulee runsaasti, mutta mustaherukoita ei ole kuin muutama marja joka pensaassa. En tiedä, mistä se johtuu, että tänä vuonna ei mustaherukoita tule, mutta silti tiedän, että ensi vuonna samat pensaat saattavat tuottaa hyvän sadon. Olen myös koettanut edesauttaa ensi kesän sadon saamista karsimalla ja hoitamalla pensaita.

Johanneksen evankeliumin 15. luvussa Jeesus kertoo viinipuusta ja oksista. Jeesus sanoo olevansa tuo viinipuu ja Isä-Jumala on viinitarhuri. Me Jeesukseen uskovat olemme kiinni Jeesuksessa kuin oksat tuossa viinipuussa. Joh. 15:2 sanotaan: ”Jokaisen oksan minussa, joka ei kanna hedelmää, hän karsii, ja jokaisen oksan, joka kantaa hedelmää, hän puhdistaa, jotta se kantaisi runsaamman hedelmän.” Tuossa jakeessa käytetty sana ’karsii’ tarkoittaa myös ’nostaa maasta’. Tuota viinimarjapensaiden hoitoa tehdessäni olen jotenkin tajunnut, miten tärkeää on erottaa ne oksat, jotka täytyy karsia niistä, jotka tarvitsevat nostamista ja tukemista.

Olen joskus ajatellut, että jos en kanna hedelmää Jumalalle, Hän karsii minut pois. Onneksi Raamatussa ei niin sanota. Jeesus kertoo lohduttavasti, että oksa ei itse pysty kasvattamaan hedelmää, vaan hedelmän kasvaminen on kiinni siitä, pysyykö oksa kiinni puussa vai ei. Kun oksa on kiinni puussa, se saa kaiken tarvitsemansa puun rungon kautta. Oleellista on siis Jeesuksessa kiinni pysyminen. Kun olemme kiinni Jeesuksessa, voi Jeesuksen rakkaus virrata meidän kauttamme ympärillemme.

Meidän ei tarvitse myöskään olla huolissamme siitä, osaammeko karsia itseämme oikealla tavalla. Se ei ole meidän tehtävämme. Kun pysymme kiinni Jeesuksessa, Isä hoitaa meitä ja karsii sellaisia asioita pois, jotka estävät hedelmän kasvun. Toisissa asioissa hän puolestaan nostaa meitä ylös maasta. Kokonaan karsituksi joudumme vain, jos emme usko Jeesuksen sovittaneen syntejämme Golgatan ristillä ja usko tätä syntien sovitusta omaksemme yksin armosta ilman omia tekoja. Ole siis turvallisella mielellä ja luota siihen, että Jeesuksessa saat kaiken, mitä tarvitset.

2 kommenttia:

  1. Kun sanot Isä niin tarkoitat omaa isäsi sillä Jumala on paljon voimakkaampi ja kuin sanot hän niin tarkitat ihmistä sillä Jumala on paljon erilainen. Jumala on HENKI
    ja HERRAMME kaikkivaltias .Ralf Bäckström

    VastaaPoista
  2. Jeesus antaa kaiken mitä tarvitsemme

    VastaaPoista