lauantai 19. syyskuuta 2020

Nouse ja katso Jeesukseen

 

Jumalan armoa ja rauhaa rakkaat ystävät. Tutkimme tänään Matteuksen evankeliumin 16. lukua, jossa Jeesus kysyy opetuslapsilta, kenen he ajattelevat Jeesuksen olevan. Pietari vastaa siihen, että sinä olet Messias, elävän Jumalan Poika. Jeesus sanoo, ettei Pietari sitä itse olisi voinut ymmärtää, vaan Henki ilmoitti sen Pietarille. Jeesus alkaa kertoa sitten, mitä hänelle tulee tapahtumaan. Jeesus kertoo, että hän kuolee ja nousee kolmantena päivänä kuolleista. Silloin sama Pietari ottaa Jeesuksen sivumpaan ja alkaa neuvoa Jeesusta, ettei niin saa Jeesukselle käydä. Jeesus sanoo Pietarille, että mene pois Saatana.

Juuri se sama henkilö, jolle Jeesus oli hetkeä aikaisemmin sanonut, että sinä olet se kallio, uskonkallio, jolle Jumalan seurakunta perustetaan. Hetkeä myöhemmin tuo sama mies on jo Saatanan käytössä niin, että Jeesus joutuu häntä nuhtelemaan. Tämä on tavallaan hyvin lohdullista. Jeesus on tietenkin se kallio, jonka päälle seurakunta on rakennettu, mutta meistä kukaan ihminen, ei edes Pietari eikä kukaan maailman ihmisistä, ole synnitön. Meissä on koko elämän liha mukana.

Kun me ajattelemme tätä asiaa syvällisemmin, niin meillä on taipumusta kelvata Jumalalle, taipumusta yrittää hyvittää Jeesukselle omia tekojamme. Me helposti menemme omasta mielestämme syviin rukouksiin, hoitokokoukseen tai rukousryhmään, jossa voisi päästä synnistä eroon. Näissä on ongelmana se, että niissä katsotaan ihmistä, ihmisen suoritusta, mutta rakkaat ystävät, sieltä me emme saa voimaa. Ainut mistä me saamme voiman, on se, kun me katsomme Jeesusta. Jeesuksesta tulee se voima. Sieltä tulee se Pyhä Henki meihin, joka sitten hoitaa meitä.

Haluan vielä ottaa tällaisen Raamatun kohdan Roomalaiskirjeen luku 7 jae 17: ”Niinpä en enää teekään itse sitä, mitä teen, vaan sen tekee minussa asuva synti.” Tässäkin käy ihan selkeästi esille, että se syntiturmelus, mikä meissä on, se ei lähde meistä pois, ei minkäänlaisilla paastoamisilla tai omilla konstiparannuksilla tai hiljentymisillä tai millään tavalla. Ainut, millä tavalla se synti meistä Jumalan silmissä häipyy, on se, että me uskomme Jeesuksen sovintokuoleman omalle kohdalle ja uskomme, että Jeesus on pessyt kaikki meidän synnit pois.

Me saamme ystävät tänäänkin olla hyvässä turvassa ja uskoa, että kaikki meidän syntimme on pois otettu. Me saamme katsoa Jeesusta. Sitä, kuinka Jeesus voitti kuoleman ja nousi kuolleista. Hän näkee meissä vain puhtaat valkeat ihmiset. Kaikki synti on pois pesty. Ollaan ystävät hyvässä turvassa. Aamen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti