keskiviikko 9. syyskuuta 2020

Kaikessa turvana Jeesus

 

Tie on kokonaan sumun peitossa. Eteenpäin näkee vain hyvin lyhyen matkaa, joten vauhtia on hidastettava. Jonkin ajan kuluttua aurinko nousee ja sumu alkaa hälvetä. Vielä kuitenkin on kohtia, joissa sumu on hyvin sankkaa. Vähitellen auringon lämpö kuitenkin saa sumun kokonaan väistymään. Tämä aamuinen ajomatka sai minut ajattelemaan, että tuollaistahan se ihmisenkin elämä usein on. Välillä huolet painavat niin, ettei tiedä, miten selviää eteenpäin. Ajan kuluessa kuitenkin elämä helpottaa ja huomaa, että taas tästäkin selvittiin.

Raamattupiirissämme luemme Matteuksen evankeliumia ja olemme siinä kohdassa, kun Jeesus ensin ruokki juutalaisten alueella 5000 miestä ja lisäksi naiset ja lapset vain muutamalla leivällä ja kalalla. Pari lukua myöhemmin Jeesus on pakana-alueella, jossa taas on tilanne, että ihmiset ovat nälkäisiä kaukana kotoa eikä ruokaa juurikaan ole. Jeesus kuitenkin jälleen ruokkii nuo ihmiset. Molemmilla kerroilla ruokaa jää yli niin paljon, että sillä ruokkisi vielä paljon lisääkin ihmisiä.

Jeesus ja opetuslapset jatkavat matkaa, jolloin opetuslapset alkavat puhella keskenään, etteivät he muistaneet ottaa leipää mukaan ja olivat siitä huolissaan. Tällöin Jeesus sanoo opetuslapsille: ’Te vähäuskoiset’. Opetuslapset olivat juuri todistaneet kaksi kertaa, miten Jeesus ruokki kaikki ihmiset, niin juutalaiset kuin pakanatkin, ja vielä jäi ylikin. Silti opetuslapset olivat huolissaan ruuasta.

Tuollaisia me ihmiset olemme. Me niin nopeasti unohdamme, miten Jeesus on huolehtinut meistä aikaisemmin. Kun joudumme ikään kuin sumun keskelle, emmekä pysty näkemään, miten hankala tilanne ratkeaa, silloin huolten taakka painaa hartioita ja tuntuu siltä, että omat keinot eivät riitä. Ja näin usein onkin. Sillä hetkellä meillä ei ole mitään ratkaisua tilanteeseen. Odottaminen on raskasta. Mutta ajattele, miten onnellisessa asemassa me, jotka saamme kaikessa turvautua Jeesukseen, olemme. Hän vie meidät tuon sumun läpi. Elämä saattaa olla raskasta, mutta silti saamme kulkea turvassa. Saamme luottaa siihen, että Jeesus vie meidät tämän elämän läpi oli tiemme millainen tahansa. Hän on luvannut olla kanssamme joka hetki. Hän on luvannut, ettei hän anna yhdenkään ihmisen, jonka Isä on hänelle antanut, joutua hukkaan. Ole siis turvallisella mielellä. Vaikka elämä voi olla vaikeaa, niin Jeesus kulkee sinun kanssasi joka hetki ja vie tämän elämän läpi iankaikkiseen elämään.


1 kommentti: