perjantai 25. syyskuuta 2020

Jeesuksen hoidossa saamme levätä

 

Ajattelin ystävät rakkaat muutamalla sanalla puhua siitä, kun joskus nuoruudessa tuli käytyä kavereiden kanssa kuntosalilla. Siellä sitten usein kisattiin siitä, kuka oli paras nostamaan painoja ja kuka teki missäkin laitteessa ennätyksen. Yleensä siinä oli kyse siitä, kuinka paljon sinä pystyt ja kuinka hyvin onnistut. Ja se, joka oli jossain paras, myös tiesi olevansa paras.

Myös hengellisissä asioissa me saatamme mennä sellaiseen paremmuuden suohon ja uskonelämästä tulee suorittamista. Kun uskonelämä on suorittamista, siitä puuttuu ilo. Uskosta tulee väkisin yrittämistä ja jatkuvaa epäonnistumista. Jos ihminen oikein itsensä tuntee, niin ymmärtää sen, ettei niillä omilla ansioilla koskaan kelpaa Jumalalle.

Galatalaiskirjeen 2. luvun jakeessa 21 sanotaan: ”Minä en tee tyhjäksi Jumalan armoa; jos näet vanhurskaus saadaan lakia noudattamalla, silloin Kristus on kuollut turhaan.” Eli jos Jumalan lakia noudattamalla me saisimme armon, niin Kristus olisi kuollut turhaan. Ainoastaan Kristuksen armosta me saamme uskon voiman.

Kun olin nuori, vanhat kristityt puhuivat seurakunnasta syntisairaalana. Jos seurakunta lopettaa olemasta syntisairaala, siis sairaala, jossa Jeesus on lääkärinä ja hoitajana, niin jos se lopettaa sen tehtävän, ei sellaista seurakuntaa tarvita. Silloin se on muuttunut kuntosaliksi tai urheilukilpailuksi eikä se ole enää paikka, jossa syntiset saavat hoitoa. Paavali sanoo tässä Galatalaiskirjeen kohdassa selvästi, ettei laki voi täyttää sitä, minkä Jeesus on täyttänyt eli antanut meille kaikki synnit anteeksi. Me saamme tänäänkin olla tässä syntisairaalassa. Me saamme levätä ja nauttia, kun Jeesus hoitaa meidän haavojamme ja me saamme parantua. Niin kuin Luther sanoo, että parannus on parannusta Jeesuksen Kristuksen haavoissa ja sen tuntemisessa. Jeesuksen rakkauden tuntemisessa me saamme tänäänkin olla ja luottaa siihen, että Jeesus on kaikki meidän syntimme pessyt pois. Ollaan rakkaat ystävät hyvässä turvassa ja uskotaan, että kaikki meidän synnit on anteeksi annettu. Aamen.


1 kommentti:

  1. Kiitos. Tätä lisää...kuntosaliseurakuntia jo tarpeeksi.Oon sellanen hölkkääjä/konttaaja...onneksi Jeesus teki täydellisen suorituksen, ja saavutti maalin puolestamme. Se ei ole halpaa armoa, kun verellään maksoi syntimme.Hänen varassaan, täydellisen vanhurskauden varassa riitämme. Ovi Taivaan kotiin avoin. Haleja!!!

    VastaaPoista