tiistai 1. syyskuuta 2020

Juo puhdasta armon vettä


 

Kävelemme vaimoni kanssa päivittäin pienen lenkin sorapintaista polkua pitkin, että kunto pysyisi edes kohtalaisena. Kun lähdimme taas kävelylenkille, meni vaimollani kenkään pieni kivi ja se alkoi siellä hiertää. Palasimme penkille, jonka olimme juuri ohittaneet ja vaimo otti kiven pois. Kivi ei todellakaan ollut suuri, mutta se oli pakko ottaa pois, koska se alkoi heti hiertää jalkaa. On oikeasti hyvä, että meillä on tunto, joka kertoo kivestä kengässä, koska jos se saisi siellä olla, niin se voisi aiheuttaa pahan hiertymän ja myöhemmin jopa tulehduksen. On sitä parempi, mitä nopeammin sen kiven ottaa pois.

Psalmissa 42 jakeissa 2 ja 3 sanotaan: ”Niin kuin peura janoissaan etsii vesipuroa, niin minäkin kaipaan sinua Jumala. Minun sieluni janoaa Jumalaa, elävää Jumalaa.” Monissa kristillisissä liikkeissä opetetaan, että saat uskoa kaikki syntisi anteeksi, mutta sen jälkeen heti opetetaan ihmiskäskyjä ja -sääntöjä kyseisen liikkeen tradition mukaan. Näiden traditioiden noudattamatta jättämistä pidetään syntinä. Ajatellaan, että kun on kerran saatu synnit anteeksi, niin sitten täytyisi elää synnitöntä elämää. Tätä voisi kuvata vaikka siten, että ensin on otettu kivi pois kengästä, mutta pian sinne laitetaan uudelleen pieni kivi, joka alkaa siellä hiertää ja lopulta se on pahempi kuin se ensimmäinen kivi. Se on sillä tavalla salakavala kivi, että kaikessa terävyydessään se saa paljon pahaa aikaiseksi.

Onneksi Jumala on antanut myös näissä perinnäissääntöasioissa sellaisen ymmärryksen, että tämä ei ole oikein. Pyhä Henki kirkastaa sen meille. Mikä onkaan sen mahtavampaa kuin, että sellainen ihminen, joka on kaikilla ihmissäännöillä ja teko-opeilla vaivattu, vihdoin pääsee niin kuin peura janoissaan elävän veden lähteelle juomaan raikasta vettä. Se on sitä armon vettä. Se on sitä puhdasta armoa Jeesuksessa Kristuksessa. Siinä paranee meidän kaikki haavat ja hengelliset kivut, kun me uskomme Jeesuksen yksin armosta syntien sovittajaksi.

Tässä elämänmatkallamme perkele mielellään heittelee kiviä kenkiimme, että matkanteko tuntuisi raskaalta. Meidän tulee kuitenkin uskoa Jeesus sovittajaksi ja näin ottaa kengät pois ja antaa Jeesuksen hoitaa haavamme. Saamme juoda sitä armon vettä, sillä siitä ainoastaan meille tulee voima. Niin kuin tämmöistä käskyjen haavoittamaa palvelijaa Herra ei muserra eikä sammuta hiipuvaa liekkiä, väsynyt saa löytää lohdutuksen Jeesuksen armosta. Tänäkin päivänä on niin, ettei meillä ole mitään muuta mahdollisuutta kuin uskoa Jeesuksen armo omalle kohdallemme. Saat ystävä olla hyvässä turvassa ja uskoa kaikki syntisi anteeksi Jeesuksen nimessä ja kalliissa sovintoveressä. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti