maanantai 21. syyskuuta 2020

Jumala suojelee


 Elämä kulkee omaa rataansa. Voimme katsoa kaukaisuuteen ja miettiä mitä siellä odottaa. Onneksi emme tiedä ja onneksi Jumala tietää.

Minusta on ihmeellistä ajatella, että kaikki, mitä tapahtuu minun elämässä tai koko maailmassa, on Jumalan hallinnassa. Se tuo rauhan, vaikka tilanteeni olisi raskas ja sekava, vaikea. Koko maailman tilanne voi huolestuttaa, mutta kun turvana on ikiaikojen Jumala, voi rukoillen jäädä hänen turviinsa. 

Äitini on sairastunut vakavasti . Toisaalta olen saanut ihmeesti voimia toimia ja auttaa ja toisaalta olen ollut välillä aivan loppu. Suru on vahvaa, kun tutut ja turvalliset asiat muuttuu tai kun joutuu luopumaan tai seuraamaan läheisen tuskaa. Voi myös huomata tulevansa vielä läheisemmäksi läheisten kanssa. Miten me olemmekin täällä lopulta monien myrskyjen riepoteltavina. Mistä niissä tilanteissa saa voimaa? Miten voi selvitä? Mitä tapahtuu kaiken jälkeen? Kysymykiä on paljon, joihin ei saa vastauksia.

Monet ihmiset ovat rukoilleet äitinikin puolesta ja Jumala on vastannut monin tavoin rukouksiin. Kiitos Jumalalle. On sellainen olo, että Jeesus kulkee äidin rinnalla niinkuin minunkin, ihan lähellä, koko ajan. Jesajan kirjan luku 53 on vaikuttava. Siinä juuri kerrotaan tulevasta, jonka käsikirjoituksen on Jumala kirjoittanut.  Jumala tietää mitä tuleman pitää. Kuka ymmärtää Herran käsivarren voiman? Jeesus oli hyljeksitty kipujen mies ja sairauden tuttava. Hän kantoi kipumme ja otti taakakseen meidän sairautemme. Häntä rangaistiin meidän rikkomustemme tähden. Meidän pahat tekomme hän kantoi ja kuoli ristillä, jotta me saisimme anteeksiannon kaikista synneistämme ja vapauden ja ilon taivaassa. Ahdistuksen jälkeen Hän näkee valon ja Jumalan tunteminen ravitsee Hänet. Tämän kaiken vuoksi voi tuntea epävarmuudenkin keskellä uskoa paremmasta huomisesta ja siitä, että Jumala kantaa läpi vaikeuksien ja vie lopulta taivaankotiin. Kaikki tapahtuu Jumalan suunnitelmien mukaan, vaikka emme sitä ymmärtäisi. Hän rakastaa meitä ja huolehtii sinusta ja minusta. Mekin voimme tuntea kuinka Jumalan tunteminen ravitsee meidät. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti