lauantai 26. syyskuuta 2020

Jeesus, Lunastajamme, elää!

 

Raamattu on ihmeellinen kirja. Sen sana on niin elävää, että se voi joka päivä opettaa meille uusia asioita Jumalasta ja meistä itsestämme. Jokin kohta, johon ei ole aikaisemmin kiinnittänyt erityistä huomiota, vaikka on sen lukenut jo useita kertoja, voi yhtenä päivänä saada sydämen hypähtämään ilosta. Tänään minulle kävi niin, kun luin seuraavat sanat: ”Minä tiedän, että Lunastajani elää. Hän sanoo viimeisen sanan maan päällä. Ja sitten, kun minun nahkani on riekaleina ja lihani riistetty irti, minä saan nähdä Jumalan, saan katsella Häntä omin silmin, ja silmäni näkevät: Hän ei ole minulle outo! Tätä minun sydämeni kaipaa.” (Job. 19:25-27)

Jeesus, Lunastajamme, elää! Miten valtavan ihana asia. Hän nousi kuolleista, jotta mekin saamme elää ikuisesti. Kun aikamme täällä maan päällä kerran päättyy, saamme katsella Jeesusta omin silmin ja tunnemme hänet. Jeesus on meille tuttu. Pyhä Henki on opettanut meidät tuntemaan Jeesuksen. Hän on herättänyt meissä uskon Jeesukseen syntiemme sovittajana. Pyhä Henki on avannut meille Jeesuksen opetuksia ja sitä, mitä ne tarkoittavat meidän omassa elämässämme. Olemme saaneet kokea Jumalan rakkautta ja huolenpitoa.

Jeesus sanoo myös viimeisen sanan maan päällä. Kerran tämä maailmankaikkeus katoaa ja tilalle tulee uusi taivas ja maa. Milloin ja miten se tapahtuu, on yksin Jumalan tiedossa, mutta kun aika on, Jeesus tulee takaisin. Meidän ei tarvitse olla peloissamme, vaan saamme iloiten odottaa tuota päivää. Sydämemme kaipaa Jeesuksen näkemistä. Tässä ajassa näemme vielä kuin kuvastimesta, vanhanaikaisesta peilistä. Kaikki ei näy selvästi, mutta riittävän selvästi, jotta pääasia, Jeesuksen sovitustyö, näkyy kirkkaana. Iankaikkisuudessa saamme katsella Jeesusta kasvoista kasvoihin.

Jobin elämä ei ollut helppoa, kaikkea muuta. Meidänkään elämämme ei ole aina helppoa, mutta saamme silti täysin varmoina luottaa siihen, että Jeesuksen pelastamina pääsemme kerran näkemään hänet. Usko siis tänäkin päivänä kaikki syntisi anteeksi Jeesuksen nimessä ja kalliissa sovintoveressä. Ole turvallisella mielellä. Hän vie sinut tämän elämän läpi iankaikkiseen elämään.


3 kommenttia:

  1. Niin kirkasta ja selkeää ja yksinkertaista. Ja samalla järkyttävän suurta ja syvällistä. Minä kaipaan sitä todellista kotia. Jeesus, Luojamme on ainoa todellisen elämän lähde. Muistakaa rukouksin, että saisin jakaa vielä tämän uskon miehen kanssa. Olen elänyt Herralle ja Hän todellinen pyyteetön rakkaus. Mutta olisihan se ilo jakaa tie kumppanin kanssa.

    VastaaPoista