maanantai 11. huhtikuuta 2022

Juudas kavaltaa

 


Armoa ja rauhaa kaikille rakkaille blogin lukijoille. Haluan tänään kirjoittaa sellaisesta aiheesta, kun Raamatussa puhutaan siitä, kuinka Juudas kavalsi Jeesuksen ja kuinka Juudas oli paha siinä mielessä. Mutta kun me oikein ajatellaan tätä asiaa niin kuinka ilman sitä Juudaksen pahuutta, että hän ei olisi kavaltanut Jeesusta, meillä ei olisi ristin uhria, Jeesusta. Juudas halusi miellyttää juutalaisia ja varmaan myös roomalaisia, koska hän oli rahan kanssa tekemisissä, mutta tahtomattaan hän myös hyödytti kristittyjä eli siis se, että Jeesus on meidän puolestamme synnit sovittanut, niin tästä hyötyvät kaikki.

Kun me ajattelemme tätä laajemmin, niin juutalaiset pelkäsivät häiriköijää, sitä että sinne tulee joku uusi juutalainen kuningas. Samoin pelkäsivät roomalaiset. Tästä syystä he päättivät, että Jeesus on ristiinnaulittava. Parempi on, että yksi kuolee kaikkien puolesta kuin että kaikki kärsivät. Ja näinhän se on. Siinä on se syvällinen ymmärrys, että kun Jeesus kuoli meidän kaikkien puolesta, niin meillä on synnit anteeksi.

Sitten kavaltaja Juudas katuu ja heittää rahat ylipappien eteen, kun hän oli 30 hopearahalla myynyt Jeesuksen. Myös Pietari katuu, että hän on kieltänyt Jeesuksen, vaikka hän aikaisemmin oli sanonut, että hän ei Jeesusta koskaan kiellä. Kun me ajattelemme tätä asiaa, niin mitä eroa oli Juudaksen ja Pietarin katumisella. Juudas katui ainoastaan sitä, että oli kavaltanut Jeesuksen, mutta Pietarin katumus oli erilaista. Raamatussa puhutaan kahdesta erilaisesta katumisesta. Pietarin katumus oli sitä, että hän katui kaikkia syntejään ja koko synnin taakkaa, että hän oli syntinen kaikella tavalla. Kun taas Juudas katui vain sitä yhtä ainoaa tekoa. Tämä on se, joka erottaa Pietarin ja Juudaksen ja siksi Pietari sai syntinsä anteeksi. Jeesus ei ole tullut sovittamaan vain meidän yhtä tekoamme, vaan kaikki synnit. Tässä on se pointti.

Me saamme ystävät tänäänkin Pietarin tavoin uskoa kaikki meidän synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja kalliissa sovintoveressä ja me saadaan olla hyvässä turvassa ja lohdutettuna. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti