lauantai 30. huhtikuuta 2022

Valo voittaa

 


Tänä aamuna herätessäni aurinko paistoi sälekaihtimien takana. Kaihtimet olivat kiinni, mutta silti pystyin selvästi huomaamaan, miten aurinko paistoi. Minulle tuli siinä mieleeni sellainen ajatus, että nuo sälekaihtimet ovat meidän ihmisten syntisyys. Jeesuksen valo on kuitenkin niin voimakas, että se tulee syntisyytemmekin läpi ja valaisee elämäämme.

Jeesus sanoo: ”Hän antaa aurinkonsa nousta niin hyville kuin pahoille ja lähettää sateen niin hurskaille kuin jumalattomille.” (Matt. 5:45) Aurinko ja kaikki tämän maailmankaikkeuden lainalaisuudet ovat Jumalan luomia ja hänen ylläpitämiään. Jumala on surullinen siitä, miten me tätä hänen maailmaansa ja toinen toisiamme kohtelemme, mutta silti hän edelleen antaa aurinkonsa paistaa ja sateen tulla.

Tämän maailman aurinko ei kuitenkaan pysty poistamaan syntiämme. Rakkaudessaan Jumala lähetti ainoan Poikansa maailmaan sovittamaan ihmisen synnin. Jeesuksessa maailmaan tuli todellinen valo. Johanneksen evankeliumin luvussa 8 jakeessa 12 Jeesus sanoo: ”Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo.” Ilman Jeesusta me joudumme elämään hengellisessä pimeydessä. Vain Jeesuksen kautta meillä on yhteys Jumalaan.

Maailma on täynnä erilaisia uskontoja, joissa ihminen itse on tekijä ja jumala tuomari. Ilman Jeesusta ihminen koettaa miellyttää jumalaa noudattamalla erilaisia tapoja. Jos ihminen onnistuu tässä uskonnon harjoittamisessa hyvin, jumala on hänelle suosiollinen ja palkitsee hänet. Nykyään monien jumala on raha, valta tai esimerkiksi oma keho, mutta sama toimii myös niissä. Jos onnistuu hyvin, niin tuo jumala palkitsee.

Ilman Jeesusta ihminen kulkee pimeydessä. Millään omilla suorituksillaan ja menestyksen hankkimisellaan ihminen ei löydä kestävää tyydytystä. Koko ajan on saatava lisää ja onnistuttava paremmin. Vain Jeesus voi antaa elämäämme valon ja lopettaa jatkuvan etsimisemme ja onnistumisen pakkomme.

Usko Jeesukseen on lahja, jonka saamme Jumalalta. Kun uskomme, että Jeesus on sovittanut syntimme Golgatan ristillä kertakaikkisesti, ei meidän tarvitse niitä enää yrittää itse Jumalalle sovittaa. Jeesus vapauttaa meidät kaikesta tämän maailman hengellisestä orjuudesta ja me saamme luottaa siihen, että Jeesus on meidät pelastanut. Hänen valossaan me saamme kulkea tämän maanpäällisen elämämme loppuun ja siirtyä aikanaan iankaikkiseen elämään. Tämä kaikki on meille lahjaksi annettua Jeesuksessa Kristuksessa. Aamen.

 

1 kommentti: