keskiviikko 13. huhtikuuta 2022

Mennä ohitse

 


Rauhantervehdys rakkaat blogin lukijat. Kun me nyt olemme valmistautumassa pääsiäiseen, niin haluan muutaman sanan kertoa siitä, mitä pääsiäinen itseasiassa tarkoittaa. Sana pääsiäinen tarkoittaa ’mennä ohitse’. Sanan merkitys mennä ohitse tulee siitä, kun israelilaiset olivat Egyptissä orjuudessa ja Jumala oli luvannut vapauttaa heidät ja viedä luvattuun maahan. Faarao ei kuitenkaan halunnut päästää israelilaisia lähtemään ja siksi Jumalan täytyi aiheuttaa erilaisia vitsauksia. Viimeinen vitsaus oli se, että Jumala lähetti enkelin tappamaan kaikki esikoispojat koko Egyptissä. Jumala käski israelilaisia sivelemään oven pihtipielet karitsan verellä. Kun enkeli sitten näki tuon karitsan veren, se meni ohi ja näin esikoispojat säästyivät kuolemalta. Juutalaisuudessa pääsiäistä vietetään juuri sen muistoksi.

Myös meille kristityille tuo ’mennä ohitse’ on syvällinen paikka, joka tarkoittaa, että ikuinen kuolema on voitettu Jeesuksessa. Kuolemassa meillä loppuu ainoastaan tämä ajallinen elämä, mutta alkaa iankaikkinen elämä. Tuo mennä ohitse tarkoittaa juuri sitä, että kuolema on voitettu ja Jeesus on ylösnoussut. Kuolema on vain portti parempaan elämään, taivaaseen siirtymiseen. Se, että karitsan veri piti sivellä pihtipieliin, kuvasi Jumalan Pojan verta. Nyt Jeesus on voittanut kuoleman ja hänen veressään me, jotka uskomme Jeesukseen, saamme elämän.

Tällaisen hienon asian ajattelin kertoa pääsiäisestä. Me saadaan ystävät olla turvallisella mielellä, sillä kuolemalla ei ole enää meihin valtaa. Eikä meidän kristittyjen oikeastaan tarvitse edes pelätä kuolemaa, vaan se on vain siirtymistä ajasta ikuisuuteen iankaikkiseen elämään. Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja luotetaan, että Jeesus Kristus on juuri sinun ja minun synnin pessyt pois ja me saamme olla hyvässä turvassa. Aamen.

3 kommenttia: