lauantai 2. huhtikuuta 2022

Sähkö maksaa, armo ei

 


Armon ja rauhan tervehdys rakkaat blogin lukijat. Kuulin tässä eräänä päivänä kertomuksen miehestä, joka oli joskus 70-luvulla osallistunut sähköyhtiön järjestämään tilaisuuteen. Esityksen jälkeen hän oli noussut seisomaan ja sanonut: ”Kyllä nämä sähköyhtiöt tänne näitä letkuja vetää, mutta se, mitä sieltä letkun päästä tulee, sen me joudumme itse maksamaan.” Hän tarkoitti näillä letkuilla siis sähköjohtoja ja sitä, kuinka me joudumme itse sitten maksamaan sen sähkön. Se on tietenkin ihan totta ja varsinkin nyt, kun sähkön hinta on noussut niin rajusti, se tuntuu jokaisen kukkarossa. Kaikissa tällaisissa vaikeissa asioissakin me saamme kuitenkin luottaa siihen, että kyllä Jumala meistä tavalla tai toisella huolen pitää. On tärkeää, että me rukoilemme päättäjiemme puolesta, että he tekisivät sellaisia päätöksiä, että nuo hinnat eivät kovasti nousisi.

Minä otan tähän tällaisen Raamatun paikan kuin Galatalaiskirjeen luku 5 jae 4: ”Te, jotka pyritte vanhurskauteen lakia noudattamalla, olette joutuneet eroon Kristuksesta, armon ulkopuolelle.” Tämä on sillä tavalla ihana paikka, että meillä on kuitenkin asia, josta meidän ei tarvitse, emmekä me myöskään voi, maksaa eli Jeesuksen armo. Jos me yritämme omilla teoillamme kelvata Jumalalle, niin se on kauhistus Jumalan edessä. Me olemme silloin joutuneet armon ulkopuolelle, jos me itse yritämme olla hyviä ja pyhiä.

Meidän täytyy sekin ymmärtää, ettei tämä tarkoita sitä, että meidän tulisi elää niin sanotusti kuin siat pellossa. Vanhurskauttamisasiassa eli siinä, että me kelvataan Jumalalle, Jumala on säätänyt niin, että ainoastaan uskomalla Hänen Poikansa Jeesuksen sovintotyö Golgatan keskimmäisellä ristillä, riittää meille pelastukseksi. Jeesus on meille merkiksi, että ylösnousemus tapahtuu, koska hän on itse noussut ylös ja risti ja hauta on tyhjä.

Kun me katsomme sitä tyhjää ristiä, me saamme tänä päivänäkin iloita siitä, että kerran me kaikki, niin minä kuin sinä ystäväni, me saamme olla taivaan ilossa. Meidän tulee vain taistella Pyhän Hengen voimassa Perkeleen hyökkäyksiä vastaan, kun se sanoo, että me emme kelpaisi Jumalalle. Uskon kautta Jeesukseen, tuntui miltä tuntui, me olemme Jumalalle kelpaavia. Meidän tulee muistaa, että Jeesukselta tuleva armo on meille todellakin ilmaista, koska Jeesus on Golgatan ristillä maksanut koko maailman synnin ja sovittanut meidät kaikki. Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja lohdutettuna ja uskotaan itsemme keskelle taivasta. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti