sunnuntai 29. toukokuuta 2022

Tunnusta ja vapaudu

 


Armoa ja rauhaa kaikille rakkaille blogin lukijoille. Ajattelin tänään kertoa sellaisesta asiasta kuin meidän syntisyydestämme. Niin kuin meistä jokainen ymmärtää, niin sanassa syntisyys on jo itsessään negatiivinen sävy. Toisaalta se, että myönnämme olevamme syntisiä, vapauttaa meidät valtavasta taakasta.

Eräs ystäväni oli työpaikallaan tunnustautunut kristityksi. Siellä yksi työkaveri oli ottanut hänet oikein suurennuslasin alle ja alkanut kertoa, kuinka sinä olet tuossa ja tuossa asiassa viallinen ja toimit väärin. Tämä ystäväni oli vastannut siihen, että kuule ystäväni, minä olen paljon pahempi syntinen kuin mitä sinä edes tässä luettelet. Minussa on paljon syntiä ja puutetta, mutta jos sinä vain jaksaisit antaa minulle anteeksi, niin kuin Jeesuskin on kaikki syntini antanut anteeksi. Näin tämä kaveri oli lopettanut tuon kristityn ystävän kiusaamisen.

Me monesti ajattelemme, että me uskovaiset ihmiset olisimme synnittömiä, mutta sitä me emme todellakaan ole. Se syntiturmelus, joka meissä asuu, tekee meissä työtään ja tekee matkaa hitaaksi. Me saamme kuitenkin katsoa koko ajan Jeesusta ja sitä, että Jeesus on meidän synnit pessyt pois.

Psalmissa 32 jakeessa 5 sanotaan: ”Minä tunnustin sinulle syntini, en salannut pahoja tekojani. Minä sanoin: ’Tunnustan syntini Herralle.’ Sinä annoit anteeksi pahat tekoni, otit pois syntieni taakan.” Kun me tunnustamme syntimme, niin se vapauttaa meidät kaikesta kuormasta. Kun myönnämme itsellemme ja tunnustamme Jumalalle, että olemme kaikessa syntisiä, se vapauttaa. Siitä tulee meille se armon voima. Silloin armo pääsee meihin asumaan.

On myös tärkeää, että jos jokin tietty asia painaa mieltä, niin me voisimme jollekin uskovalle ystävälle siitä puhua ja rukoilla yhdessä sitä anteeksi. Meidän tulee myös käydä sanan kuulossa, että usko pysyy elävänä. Jos me jättäydymme viikosta toiseen pois sanan kuulosta, meidän käy huonosti ja usko alkaa hiipua. Uskon elämää hoidettava. Mitä asiaa sinä elämässä hoidat, se sinulla pysyy kirkkaana. Itse koen niin, että aina sanan kuulossa jotain saa oppia. Armon evankeliumista saa itselle voimaa taas jatkaa matkaa.

Me saamme, ystävä, tänäänkin olla hyvässä turvassa ja lohdutettuja ja uskoa, että kaikki meidän synnit on anteeksi annettu Jeesuksen nimessä ja veressä. Aamen.

1 kommentti: